FOLLOW US: facebook twitter

Μίμης Ανδρουλάκης: Νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο με αρώματα γυναικών

Ημερομηνία: 25-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Το νέο του βιβλίο «Νύχτα με πέντε φεγγάρια» παρουσίασε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο κατάμεστο βιβλιοπωλείο “Κορκολής”

Μια βραδιά γεμάτη ιστορίες, αρώματα γυναικών και αναφορές στην νεώτερη ελληνική ιστορία επιφύλαξε ο Μίμης Ανδρουλάκης στους δεκάδες φίλους του που έσπευσαν να τον απολαύσουν στην παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου “Νύχτα με πέντε φεγγάρια”.  Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο βιβλιοπωλείο “Κορκολής” στο κέντρο της πόλης και για το νέο του λογοτεχνικό “ταξίδι” μίλησαν στο κοινό οι δημοσιογράφοι Βίκυ Γκουγκουστάμου και Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Η εκδήλωση διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα και εξελίχθηκε σε μια εξομολογητική αφήγηση του δημοφιλούς συγγραφέα και πολιτικού απέναντι στο κοινό του Πύργου, μέσα από την οποία ξεπήδησαν μύχιες σκέψεις και άγνωστες ιστορίες του παρελθόντος.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης μοιράστηκε με το κοινό τα κίνητρα που τον ώθησαν να γράψει το βιβλίο, πλέκοντας το εγκώμιο της γυναικείας φύσης, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ιστορικά ζητήματα που θίγει το βιβλίο, όπως η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και η ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Είναι μια αυθεντική ιστορία, φτιαγμένη με υλικά της πραγματικότητας. Μια δραματική ιστορία σπάνιων και εκπληκτικών γυναικών,  που περιλαμβάνει μικρά δράματα στον καμβά της ιστορίας. Μέσα από τις διακλαδώσεις της μοίρας μιας οικογένειας θα λύσετε τα αινίγματα για τη Μακεδονία και τη Θράκη.  Το κρίσιμο ερώτημα που θέτει το βιβλίο, είναι μάταιη μια ζωή φιλτραρισμένη από τόσες διαψεύσεις, ματαιωμένες ελπίδες και προδοσίες. Στο βιβλίο μου οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών!» τόνισε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας.

Ο συγγραφέας παρέθεσε όλο το χρονικό της διαδρομής που ακολούθησε μέχρι να γράψει το βιβλίο, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που έμαθε από τον παππού του, και στην οποία πρωταγωνιστεί η Λίνα, μια γυναίκα γοητευτική, σκληρή και έξυπνη, η οποία επιβιώνει ως Πόντια πρόσφυγας στη Θεσσαλονίκη στα δύσκολα χρόνια μετά τον ξεριζωμό του 1919, και δοκιμάζεται από ελπίδες και προσδοκίες που διαψεύστηκαν επώδυνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος