FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Α. Νικολακόπουλου με τον Υπ.Υποδομών με προτάσεις για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης στην Ηλεία

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ποια έργα έθεσε στον Κώστα Καραμανλή

Σημαντικά θέματα της Ηλείας που έχουν σχέση με τις υποδομές και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, ειδικά μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, συζήτησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, παρουσία του νέου Υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την προετοιμασία του Ειδικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που αφορά στην Αρχ. Ολυμπία και ευρύτερα την Ηλεία, με τον κ. Νικολακόπουλο να καταθέτει τις προτάσεις του, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη πλέον, μεγάλων και ουσιαστικών παρεμβάσεων, τόσο όσον αφορά στα οδικά δίκτυα, όσο και σε ότι έχει σχέση με την ασφάλεια των πολιτών και την αντιπλημμυρική προστασία.

Στο πρώτο σκέλος ο Ηλείος βουλευτής έθεσε την άμεση κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι του Νομού περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις, καθώς έχει εξαντληθεί η υπομονή τους αφού εδώ και πολλά χρόνια έχουν λάβει υποσχέσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις  για υλοποίησή του αλλά δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Πλέον, περιμένουν να δουν έργα και όχι λόγια.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να σχεδιάζεται το Ειδικό Μοντέλο Ανάπτυξης στην Ηλεία και να απουσιάζει από αυτό το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και πολυπόθητο έργο, που είναι ο δρόμος.

Ο Υπουργός Υποδομών εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα έρθουν τα «καλά νέα», πρόσθεσε δε τη σπουδαιότητα που δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το έργο και ζήτησε να περιμένουμε λίγο ακόμη για τις σχετικές ανακοινώσεις, που πιθανότατα θα κάνει ο ίδιος μετά το «ναι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημαντικό εξ’ άλλου είναι να προχωρήσουν και οι βελτιώσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, για το οποίο ως γνωστόν έχει διατεθεί «γενναία» πίστωση και ήδη υπάρχει νέος ανάδοχος και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του έτους.

Επιπλέον, τέθηκε το θέμα του οδικού δικτύου από Πύργο έως Καλό Νερό, που θα διορθώσει πολλά από τα σημερινά προβλήματα, παρέχοντας ασφάλεια και άνετη διέλευση σε όλο το μήκος του δρόμου, από τη μία έως την άλλη άκρη του Νομού μας.

Ήδη στο συγκεκριμένο δίκτυο εκτελείται διαπεριφερειακό έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου τμήματος, που αγγίζει τα 19 εκ. ευρώ και αναθέτουσα αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πέρα από τα παραπάνω ο κ. Νικολακόπουλος πρότεινε να ενταχθεί στις προτεραιότητες του Υπουργείου και το θέμα της οδικής σύνδεσης Αρχ. Ολυμπίας – Θάλασσας και να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ, έχει έτοιμη μελέτη και θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο Ειδικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Προτάσεις ωστόσο έκανε ο κ. Νικολακόπουλος και για τη «θωράκιση» του Νομού, την ανάγκη δημοπράτησης μελέτης που αφορά στη σύγχρονη λειτουργία και ανακαίνιση του Φράγματος Αλφειού, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 8,5 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του τρέχοντος έτους και προβλέπει την ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξή του, καθώς και τις μελέτες έργων ταμίευσης, άρδευσης και ύδρευσης τ. δήμου Ωλένης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος