FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσίαση της Ιστορίας και του έργου του Ερυθροσταυρικού Κινήματος από το Περιφερειακό τμήμα Πύργου του ΕΕΣ στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Υγεία

Την Παρασκευή 3 /9/2021 κατόπιν πρόσκλησης της Κοινότητας Κατακόλου, έγινε από το Περιφερειακό Τμήμα Πύργου παρουσίαση  της Ιστορίας και του έργου του Διεθνούς Ερυθροσταυρικού Κινήματος, (ICRC&IFRC) και του   Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση επάνω στην αξία των  γνώσεων πρώτων βοηθειών, και ανάπτυξη του Εθελοντικού κινήματος μέσω της ένταξης ως εθελοντών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Επίσης έγινε σύντομη επίδειξη Πρώτων Βοηθειών  με έμφαση στην ασφάλεια του Διασώστη, του Θύματος και των παρευρισκομένων. Έγινε ενημέρωση για την σωστή κλήση βοήθειας και τους αριθμούς άμεσης ανάγκης και τον πανευρωπαϊκό Αριθμό 112 .

Την παρουσίαση έκανε ο Παναγιώτης  Γεωργόπουλος, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πύργου του Ε.Ε.Σ. διασώστης και εκπαιδευτής πρώτων Βοηθειών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 50 κάτοικοι της κοινότητας, μεταξύ τους αρκετά παιδιά, και  πολλοί  εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν εκτενέστερα προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ. , καθώς και να ενταχθούν στο εθελοντικό δυναμικό του .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος