FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: Φέρνει στη Βουλή την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την οργή και την αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να βάλει λουκέτο σε ολιγομελή τμήματα Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου. Η εξέλιξη αυτή πλήττει καίρια και την Ηλεία, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός, κατέθεσε αναφορά στην Υπουργό Παιδείας που συνοδεύεται από τις επιστολές των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Βουνάργου και του Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα.

Στην αναφορά του, ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει την αγωνία και τον προβληματισμό Ηλείων μαθητών, οι οποίοι αναγκάζονται με απόφαση της κυβέρνησης σε μια κρίσιμη και απαιτητική περίοδο της μαθητικής τους ζωής να αλλάξουν εκπαιδευτικό περιβάλλον και να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Επιπλέον, δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού στα υπόλοιπα σχολεία, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό τόσο από πλευράς ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, όσο και από υγειονομικής, καθότι βρισκόμαστε μέσα στη νέα έξαρση της πανδημίας.

Παράλληλα, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όλα αυτά γίνονται σε μια δύσκολη περίοδο για το νομό μας, καθώς οι οικογένειες πολλών μαθητών δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Συνεπώς, η αναγκαστική μετακίνηση μαθητών προς άλλα σχολεία για τη συνέχεια των μαθημάτων τους, προσθέτει ακόμα ένα βάρος στα πολλά που έχει φορτωθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

Είναι βέβαιο ότι η απόφαση για κατάργηση ολιγομελών τμημάτων αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά πολλούς μαθητές, ιδίως αυτούς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, αναμένεται να δημιουργήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά και λειτουργικά προβλήματα, που θα διαταράξουν την καθημερινότητα και τον προγραμματισμό τους. Τέλος, ο συνωστισμός μαθητών σε τμήματα ελλοχεύει αυξημένους υγειονομικούς κινδύνους, καθώς η πανδημία συνεχίζει να υφίσταται.

Επομένως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οφείλει να επανεξετάσει αυτή του την απόφαση που δρα αποπροσανατολιστικά για πολλούς μαθητές, επιβαρύνοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους και να μην προχωρήσει στην κατάργηση ολιγομελών τμημάτων. Η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος υπό αυτές τις συνθήκες και η μετακίνηση που τους επιβάλλεται, μόνο σοβαρά πολύπλευρα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος