FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση B. Γιαννόπουλου με Π. Σουδενιώτη: Εντατικοποίηση ελέγχων για να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί

Ημερομηνία: 09-07-2021 | Συντάκτης:

Η πορεία των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου με την Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας, Πηνελόπη Σουδενιώτη, από την οποία ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων για τα νέα μέτρα, που από χθες τέθηκαν σε ισχύ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε αποτίμηση της κατάστασης μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από τα αρμόδια κλιμάκια της Διεύθυνσης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας για την εφαρμογή των μέτρων, τα οποία, όπως διαπιστώνεται και επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, εφαρμόζονται σε ικανοποιητικό βαθμό. Σημείωσε μάλιστα πως, η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών του κλάδου εστίασης, τηρεί με συνέπεια τα προβλεπόμενα μέτρα, πλην όμως, έχουν διαπιστωθεί μεμονωμένες περιπτώσεις παραβάσεων, οι οποίες όμως – εξήγησε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης – είναι ικανές να μεταβάλλουν την γενικότερη καλή εικόνα που επικρατεί στην Ηλεία, και να οδηγήσουν σε καταστάσεις και περιορισμούς που κανείς δεν επιθυμεί και που σίγουρα θα ήταν άδικες απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους που λειτουργούν σύννομα και με σεβασμό στους συμπολίτες μας.

Ωστόσο, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων του ιού – αλλά και στην Ηλεία λόγω φαινομένων συγχρωτισμού σε συγκεκριμένους χώρους εστίασης – σε συνδυασμό με την κάμψη των εμβολιαστικών ρυθμών, οδήγησαν την Κυβέρνηση στη λήψη πρόσθετων, πιο αυστηρών μέτρων, ειδικά για τους χώρους εστίασης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των νέων μέτρων, προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά και να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί, κλείσιμο επιχειρήσεων και επιβολή προστίμων.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, απευθυνόμενος στους πολίτες, τους κάλεσε να εφαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όχι μόνο για την δική τους αυτοπροστασία αλλά και για την προστασία των οικογενειών τους και των συμπολιτών μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος