FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Στην Εισαγγελία για τα φαινόμενα επιθέσεων στο προσωπικό

Ημερομηνία: 23-10-2020 | Συντάκτης:
-Παρέμβαση και από την ΠΟΕΔΗΝ

Την πόρτα της Εισαγγελίας Αμαλιάδας, πέρασε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας καταθέτοντας προσφυγή για τα φαινόμενα εξύβρισης, προπηλακισμού και επιθέσεων σε υπάλληλους του Νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση του, με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι τα φαινόμενα αυτά, πληθαίνουν και τείνει να γίνουν καθημερινά. “Δεν αποτελούν  για εμάς δικαιολογία  τα αυστηρά μέτρα προσβασιμότητας στους χώρους του νοσοκομείου  λόγω covid, με τους προβλεπόμενους περιορισμούς , ούτε τα σωρευμένα προβλήματα  από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και την συνεχιζόμενη  υποβάθμιση του νοσοκομείου.   Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται  για αυτές τις καταστάσεις, εργάζονται κάτω από πολύ  δύσκολες συνθήκες. Εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντα τους και αξίζουν την ευγένεια,  τον σεβασμό  και την στήριξη στο δύσκολο έργο τους.   Δυστυχώς, η αγανάκτηση, η απόγνωση, η ταλαιπωρία και οργή των δυσαρεστημένων πολιτών εκφράζονται με το χειρότερο τρόπο στο πρόσωπο των νοσηλευτριών – νοσηλευτών,  των υπαλλήλων της υποδοχής, στην  πρώτη γραμμή. Εξύβριση και προπηλακισμοί σήμερα, αύριο τραμπουκισμοί, βίαιες επιθέσεις και  σωματικές κακώσεις. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πλέον ότι δεν  επιτρέπουμε σε κανέναν  «αγανακτισμένο» να επιτίθεται χωρίς συνέπειες. Καταθέτουμε προσφυγή στην Εισαγγελία  Αμαλιάδας και ζητούμε την προάσπιση της ψυχικής μας υγείας, τη διαφύλαξη της σωματικής μας ακεραιότητας, την προστασία  της εργασίας μας και την τιμωρία   όσων έχουν παραβατική συμπεριφορά απέναντι μας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στέκεται αλληλέγγυος σε κάθε συνάδελφο που δέχεται  αναίτια επίθεση. Η βία δεν είναι η λύση. Δεν μας τρομάζουν οι επιθέσεις ,ούτε θα φοβηθούμε τους « νταήδες» Απαιτούμε προστασία ,στήριξη και ασφάλεια. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας”.

Εξάλλου, για το θέμα που έχει προκύψει, υπήρξε και παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας, κοινοποίησε την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό της για τα περιστατικά αυτά. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων και επιπλέον να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την προστασία του προσωπικού”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος