FOLLOW US: facebook twitter

Σεισμική δόνηση αισθητή και στην Ηλεία – Τα ξημερώματα της Πέμπτης μεγέθους 5,2 ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων

Ημερομηνία: 23-10-2020 | Συντάκτης:
Στο διάγραμμα κάτω δεξιά ο Άκης Τσελέντης παρουσιάζει τη θέση του χθεσινού σεισμού σε σχέση με το σεισμό του 2018 που είχε δώσει 6,5 ρίχτερ πριν από δύο ακριβώς χρόνια στις 26 Οκτωβρίου!
-Ο Δ/ντής του Γεωδυναμικού Άκης Τσελέντης τονίζει ότι αναμένει ισχυρούς μετασεισμουςαλλά η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι η αναμενόμενη!

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 22/10 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και δυτικά των νήσων Στροφάδων με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. .

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών αλλά και του Μεσογειακού Κέντρου Σεισμολογίας ο σεισμός είχε ένταση 5,2 Ρίχτερ, όμως στη συνέχεια το Γεωδυναμικό αναβάθμισε τον σεισμό κατά μια μονάδα και στην αναθεωρημένη λύση τον αναφέρει στα 5,3 Ρίχτερ.

Ωστόσο ο Καθηγητής σεισμολογίας  και ΔιευθυντήςτουΓεωδυναμικού ΙνστιτούτουτουΕθνικούΑστεροσκοπείου Αθηνών κ. Άκης Τσελέντης  δεν δείχνει και πολύ καθησυχαστικός καθώς χθες το πρωί σε ανάρτησή του στο φβ χαρακτηρίζει την νέα αυτή επίσκεψη του Εγκέλαδου  στην Δυτική Ελλάδα ως ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 ρίχτερ και τονίζει ότι “λόγω του μικρού εστιακού βάθους δυστυχώς θα έχούμε πλούσια «μετασεισμικήακολουθία» αν πρόκειται (είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοια συμπεράσματα) για τον κύριο σεισμό. Το παρακολουθούμε. Είναι στην ίδια περιοχή  (20Km ΝΝΔ) με το σεισμό του 2018 και θέλει λίγο προσοχή μέχρι να σιγουρευτούμε ότι είναι  100% ο κύριος. Η  μετασεισμική ακολουθία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  η αναμενόμενη μέχρις στιγμής…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος