FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας: Πανελλαδική στάση εργασίας Τετάρτη 8/7/2020 ώρα 11-3

Ημερομηνία: 08-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56798″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 8/7/2020 και από τις 11 έως τις 3 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με νόμο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για περιορισμό και απαγόρευση των διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή επιδιώκοντας την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων. Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία..

Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Δεν θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του «νόμου» και του «αστυνόμου»!

Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε την εργασία μας , τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τις ελευθέριες μας τα δικαιώματα μας  , στην αξιοπρέπεια, στη δημοκρατία στην ισονομία  χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις.

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!

Αντιστεκόμαστε ,διεκδικούμε την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχέδιου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot