FOLLOW US: facebook twitter

Σκότωσε τον γιο του και αυτοκτόνησε!: Οικογενειακή τραγωδία στη Μηλέα Ζαχάρως, τι αναφέρει το σημείωμα που άφησε ο πατέρας

Ημερομηνία: 08-07-2020 | Συντάκτης:

Πανελλαδικό σοκ έχει προκαλέσει η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε προχθές το βράδυ, λίγο μετά τις 8:30, στην Τοπική Κοινότητας Μηλέας (Σκλήβα) Ζαχάρως, όπου o 86χρονος συνταξιούχος δάσκαλος HλίαςΤζανέτος πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 45χρονο γιο του, Κλεάνθη, τον μικρότερο από τα εννέα συνολικά παιδιά του, και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέρμα στη ζωή του.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στη διώροφη κατοικία όπου έμεναν μόνοι τους πατέρας και γιος, στο ισόγειο και στον 1ο όροφο αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο 86χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ στο πρόσωπο τον γιο του την ώρα που αυτός κινούνταν στη σκάλα και περίπου ένα με δύο λεπτά αργότερα στάθηκε στην είσοδο του σπιτιού και αυτοπυροβολήθηκε στο σαγόνι. Οι πυροβολισμοί έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους του χωριού, οι οποίοι ξαφνιάστηκαν και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα. Ο 86χρονος κείτονταν νεκρός στο κατώφλι και λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν πεσμένο μπρούμυτα το άψυχο σώμα του  γιου του.

Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο τα αδέλφια του 45χρονου Κλεάνθη, τα οποία κατέρρευσαν μπροστά στη θέα του νεκρού αδελφού και του νεκρού πατέρα. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Παναγιώτης Μάνδαλος, ο διοικητής της Ασφάλειας Πύργου Μπάμπης Πατσούρης και αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι συνέλεξαν όλα τα στοιχεία του συμβάντος.

Ο 86χρονος πατροκτόνος και αυτόχειρας Ηλίας Τζανέτος κηδεύτηκε χθες, ενώ ο Κλεάνθης Τζανέτος θα κηδευτεί σήμερα στις 6μμ στη  Μηλέα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο 86χρονος φέρεται να άφησε ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο κάνει παράπονα για τον γιο του, χωρίς όμως να αναφέρει ρητά ότι προτίθεται να προβεί σε ένα τέτοιο έγκλημα ή να αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, αφού επαλήθευσαν τη γνησιότητα του σημειώματος, εξετάζουν προσεκτικά το περιεχόμενό του, προκειμένου να εντοπίσουν τα κίνητρα αυτής της διπλής αποτρόπαιας πράξης. Οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν την έκπληξή τους για το συμβάν, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα, ο 45χρονος ήταν αυτός που συνόδευε τον πατέρα του για νοσοκομειακές εξετάσεις, καθώς είχε μόλις επιστρέψει μόνιμα από την Αθήνα. Ορισμένοι κάτοικοι έκαναν λόγο για προστριβές και λεκτικές διαμάχες μεταξύ πατέρα και γιου το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν υπήρχε επ΄ ουδενί λόγω κάποια ένδειξη ότι αυτοί οι οικογενειακοί καβγάδες θα οδηγούσαν σε μια τέτοια τραγωδία.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι τα συνολικά εννέα αδέλφια της οικογένειας είναι ιδιαίτερα αγαπητά στην κοινωνία και προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια στην πολιτιστική παράδοση του τόπου καθώς ασχολούνται με το παραδοσιακό τραγούδι και τους χορούς όπως και ο πατέρας τους.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μηλέας, Χρήστος Μάντεσης δήλωσε στην «Πρωινή» συντετριμμένος για το τραγικό συμβάν, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλο το χωριό και έχει σοκάρει όλη τη χώρα.

H κηδεία του Ηλία Τζανέτου έγινε χθες το απόγευμα στη Μηλέα, ενώ του Κλεάνθη Τζανέτου θα τελεστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο χωριό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος