FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Στον αέρα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων και ακόμα δεν έχει νομοθετηθεί παράταση μέχρι την υπογραφή των νέων συμβάσεων

Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστο Γαρύφαλλος τονίζοντας ότι ενώ χθες έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων, ακόμα δεν έχει νομοθετηθεί παράταση του και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Όπως υποστηρίζει, σχετική πρόβλεψη υπάρχει στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που κατατέθηκε όμως προχθές στη Βουλή, αλλά αναμένεται να ψηφισθεί το νωρίτερα την μεθεπόμενη εβδομάδα, άρα το ΦΕΚ είναι απίθανο να εκδοθεί πριν τα μέσα Οκτωβρίου.

«Το ερώτημα που τίθεται και από τους αιρετούς αλλά και από τους εργαζόμενους είναι πότε θα υπογράψουν οι Δήμοι νέες συμβάσεις  με τους πάνω από 3000 εργαζομένους.

– Πώς θα εργάζονται χωρίς σύμβαση οι εργαζόμενοι και αν αναγκαστούν να το κάνουν τι θα γίνει στην περίπτωση που ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο εργατικό ατύχημα.

– Πως θα εκδώσουν οι εργαζόμενοι-οδηγοί του «Βοήθεια στο σπίτι» χωρίς συμβάσεις τις κατ’ εξαίρεση άδειες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά οχήματα που είναι απολύτως απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Σίγουρα κάποιος φταίει για αυτήν την καθυστέρηση. Δεν φτάνει η αναδρομικότητα της διάταξης. Εφόσον το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από τις 27 Αυγούστου θα έπρεπε το ΥΠΕΣ να είχε εντάξει το συγκεκριμένο άρθρο ως τροπολογία ή ως διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο προκειμένου ήδη να έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 29 του νομοσχεδίου ανέφερε ότι η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρατάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 229 του Ν. 4635/2019(Α΄ 167) μέχρι την 30/09/2020 καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών που παρατάθηκαν για το ίδιο χρονικό διάστημα παρατείνονται από την λήξη τους μέχρι και την 31/12/2020.

Η χρηματοδότηση  και  η υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

καλύπτεται από πιστώσεις που εγγράφονται στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών. Η διαχείριση των πιστώσεων αυτών και οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος καθορίζονται σε προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και της Ε.Ε.Τ.Α.Α».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος