FOLLOW US: facebook twitter

Σύγκρουση Τζαβάρα-Σπίρτζη για την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
Λογομάχησαν on air οι δύο βουλευτές για την εθνική μας «καρμανιόλα»

Με… φόντο την Πατρών-Πύργου συγκρούστηκαν προχθές στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 ο βουλευτής Ηλείας τηςΝέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με… διαιτητές τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

Ο κ. Τζαβάρας απέδωσε στον κ. Σπίρτζη την αποκλειστική ευθύνη για το ότι δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα ο αυτοκινητόδρομος, καταλογίζοντάς του ότι ακύρωσε τη δημοπράτηση του έργου, που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2015, για να υλοποιήσει νέο διαγωνισμό σε οκτώ εργολαβίες.

«Στην απόφαση ακύρωσης του 2015 αναφέρετε και υιοθετείτε ως αιτιολογία την απόφαση μιας τεχνικής εταιρείας που είχε κάνει ένσταση. Θέλατε να κομματιάσετε το έργο για να έχουν την ευκαιρία να το πάρουν μικρότερης δυναμικότητας επιχειρήσεις, όπως αυτές που το πήραν και έφυγαν γιατί δεν μπορούσαν να το εκτελέσουν. Εξαιτίας αυτής σας της συμπεριφοράς η Ηλεία δεν έχει σήμερα δρόμο. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ένας πολιτικός άνδρας που έχει το ανάστημα να μιλάει και να κατηγορεί, πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του. Είστε υπεύθυνος για το ότι σήμερα στην Ηλεία χάνονται ψυχές εξαιτίας ενός δρόμου, που αν δεν είχατε παρεμβληθεί εσείς, θα είχε γίνει και τώρα έρχεστε και κάνετε τον τιμητή», τόνισε ο Ηλείος βουλευτής.

Photo gallery - Olympia Odos Page 5

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Υποδομών υπεραμύνθηκε της επιλογής του , κάνοντας λόγο για «στημένο» διαγωνισμό το 2015, και πρόσθεσε ότι χάρη στις οκτώ εργολαβίες και τις υψηλές εκπτώσεις το κόστος του έργου μειώθηκε στο μισό και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση με 300 εκατ. ευρώ περίπου.

«Βρήκα έναν διαγωνισμό ενιαίο για το Πάτρα-Πύργος κι όχι ως την Τσακώνα, που δεν είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε. Ο διαγωνισμός ήταν τόσο διαβλητός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στημένος, με ποσότητες ενδεικτικές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. (…) Σύμφωνα με την ευρωπαϊκήνομοθεσία από το 2016 και μετά, όταν ένα μεγάλο έργο μπορεί να υλοποιηθεί σε αυτοτελή τμήματα, το βγάζεις σε πολλαπλούς διαγωνισμούς, για να  μην έχουμε μεγάλη συγκέντρωση των έργων σε λίγους κατασκευαστές. Με τον διαγωνισμό που κάναμε προέκυψε κόστος 50% μικρότερο από το αρχικό, ειδάλλως δεν θα εξασφαλίζαμε χρηματοδότηση, γιατί ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι πολύ μικρός», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης και προέβλεψε ότι με την τωρινή κυβέρνηση ο δρόμος δεν θα υλοποιηθεί.

«Θα κάνω μια πρόβλεψη:αν η ΝΔ κάνει τον… δρόμο, να με πάρετε τηλέφωνο» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακύρωσε εν εξελίξει διαγωνισμό για να προβεί σε απευθείας ανάθεση του έργου στην «Ολυμπία Οδό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος