FOLLOW US: facebook twitter

Επικοινωνία Ανδρέα Μαρίνου με Υφυπουργό Οικονομικών: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για αγρότες και επαγγελματίες

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
-Ο δήμος Πηνειού με αίτημα δημάρχου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ευνοϊκές οικονομικές ρυθμίσεις θα ισχύουν για τους αγρότες και επαγγελματίες του Δήμου Πηνειού ο οποίος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ύστερα από  αίτημα του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.

Ο δήμαρχος χθες το μεσημέρι επικοινώνησε με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο Ανδρέας Μαρίνος  γνωστοποίησε στον υφυπουργό   και προφορικά, το γεγονός ότι ο Δήμος Πηνειού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και του ζήτησε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την λήψη σχετικής απόφασης που ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές προς Δημόσιο και τράπεζες.

Ο υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, δεσμεύτηκε στον δήμαρχο ότι εντός της εβδομάδος θα ανακοινωθεί η σχετική απόφαση περί ευνοϊκών ρυθμίσεων και θα αφορά αγρότες και επαγγελματίες του Δήμου Πηνειού. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υφυπουργό, με τον οποίο συνδέονται με μακρά φιλία,  για την άμεση ανταπόκριση αφού η απόφαση αυτή θα ανακουφίσει αγρότες και επαγγελματίες του Δήμου Πηνειού.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Πηνειού χωρίς καθυστέρηση στις 18 Σεπτεμβρίου κατέθεσε προς την Περιφέρεια αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στις 24 Σεπτεμβρίου  απεστάλη στο Δήμο Πηνειού η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με αυτήν: «αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει δίχως νέο έγγραφο άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος