FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: «Ο νέος αντιασφαλιστικός Νόμος δε θα περάσει»

Ημερομηνία: 03-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με αφορμή την κατάθεση για ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή του νέου αντιασφαλιστικού Νόμου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως, ενημερώνει τα μέλη του, ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, με το νέο Νόμο, διατηρούντα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας χωρίς καμία εξαίρεση για καμία κατηγορία εργαζομένων. Ακόμα:

-Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50% καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.

-Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση),ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργηση του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 Δις  αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.

-Διατηρείται η λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.

-Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

-Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους 2010-2012.

-Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα Β.Α.Ε για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν. 3075/02).

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η Κυβέρνηση επιλέγει να «λύσει» για τα επόμενα 50 χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον Νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών Νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της Χώρας μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το Νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Διεκδικούμε:

-Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων,

-Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης,

-Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων,

-Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος