FOLLOW US: facebook twitter

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής δήμου Πύργου έκοψε την πίτα του

Ημερομηνία: 03-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μέσα σε κλίμα φιλικό και οικείο, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Πύργου. Η υπεύθυνη του εργαστηρίου ζωγραφικής  κ. Αδαμαντία Τσακανίκα, καλωσόρισε τα μέλη του εργαστηρίου, τους γονείς, τους συγγενείς και τους  φίλους που παρευρέθηκαν για να μοιραστούν  όχι μόνο την πρωτοχρονιάτικη πίτα, αλλά και τη χαρά της επικοινωνίας  μέσα σε ένα χώρο γεμάτο με έργα ζωγραφικής των ίδιων των μελών του.

Η κ. Τσακανίκα τόνισε ότι ένας ακόμα χρόνος λειτουργίας του εργαστηρίου ολοκληρώθηκε, όπου  σε καθημερινή βάση, οι άνθρωποι που το πλαισιώνουν, μοιράζονταν εμπειρίες, γνώσεις, απόψεις και κυρίως επικοινωνούν μέσω της τέχνης.

Επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση με τη ζωγραφική, συνεχάρη τους γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να έρχονται στο εργαστήρι και να συμμετέχουν στις δράσεις του, διότι εκτός των δεξιοτήτων στη ζωγραφική,  αποκτούν συγκέντρωση, επιμονή, εφευρετικότητα, αναπτύσσουν τη σκέψη και τη φαντασία τους, αποκτούν αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση, συνεργάζονται και επικοινωνούν. Συνεχάρη και τους ενήλικες, αφού οι καθημερινές τους υποχρεώσεις,  δε στέκονται εμπόδιο στην ενασχόληση τους  με τη ζωγραφική.

Η ενασχόληση με την  ζωγραφική  δεν είναι προνόμιο μόνο των ταλαντούχων, αλλά ανάγκη ζωής.  Μέσω της επαφής με τις τέχνες ο άνθρωπος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική του υγεία, ενεργοποιεί τη μνήμη του, μειώνει την κατάθλιψη και το άγχος.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι με εργατικότητα και με υψηλότερους στόχους θα συνεχίσουν να δημιουργούν και τη νέα χρονιά. Το εργαστήρι θα συνεχίσει να αποτελεί στέκι όπου άνθρωποι με ευαισθησίες  θα βρίσκουν την επικοινωνία, την έκφραση και τη χαρά της δημιουργικότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος