FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Πύργος όλοι εμείς»: Κριτική για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Ημερομηνία: 03-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες της πόλης και περιλαμβάνει έργα συντήρησης υποδομών που σέρνονται για δεκαετίες. Τα συσσωρευμένα  προβλήματα στις δημοτικές υποδομές από την χρόνια εγκατάλειψη δεν κρύβονται, τα βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας στους βομβαρδισμένους δρόμους, στα ασυντήρητα κτήρια-φαντάσματα που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από την χρόνια εγκληματική αδιαφορία.

Όμως δεν μπορεί να μην αναφερθεί ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει την πεπατημένη  ακολουθώντας τα χνάρια παλαιότερων  και φέρνει προς ψήφιση ένα παραφουσκωμένο τεχνικό πρόγραμμα που σίγουρα είναι μη υλοποιήσιμο στο σύνολό του.

Ένα πρόγραμμα που χωρά μέσα τα πάντα χωρίς προτεραιότητες, πρόχειρα κοστολογημένο και με πολλά ερωτηματικά σχετικά με την εύρεση των κονδυλίων που χρειάζονται για την υλοποίησή του. Ένα πρόγραμμα που επουλώνει πληγές όμως δεν προκρίνει με σαφήνεια μια αναπτυξιακή προοπτική για την πόλη.

Θα ήταν γόνιμο αν στο τεχνικό πρόγραμμα υπήρχε πρόβλεψη για την πλήρη αδειοδότηση των δημοσίων κτηρίων με σκοπό την  ενεργειακή αναβάθμιση τους, ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό τα κόστη για ηλεκτρισμό και πετρέλαιο θέρμανσης για τον δήμο. Έτσι ο δήμος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για την υλοποίηση άλλων δράσεων. Θα θέλαμε να υπάρχει μελέτη για την ανταποδοτική ανακύκλωση και την επισκευή κτηρίων – συμβόλων της πόλης όπως το Μανωλοπούλειο, ο πρώην σιδηροδρομικός σταθμός (υπνωτήρια ΟΣΕ) το πάρκο ΣΠΚ και οι αποθήκες του ΑΣΟ. Αυτό το σύμπλεγμα κτηρίων στην “καρδιά” της πόλης του Πύργου θα μπορούσε να μετατραπεί σ’ ένα κέντρο για τους νέους του τόπου μας και σ’ ένα κέντρο πολιτισμού.

Η Κοινότητα Πύργου είναι άκρως επιφυλακτική στο κατά πόσο μπορεί το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα να υλοποιηθεί στον προβλεπόμενο χρόνο. Όμως, από την στιγμή που ψηφίστηκε θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους όλα όσα εγγράφονται στο τεχνικό πρόγραμμα και δεν θα αρκεστούμε σε δικαιολογίες! Δεν θέλουμε υποσχέσεις, είμαστε από καιρό χορτασμένοι!

«Ο Πύργος όλοι εμείς», πλειοψηφούσα παράταξη στο Συμβούλιο της Κοινότητας Πύργου

Σιδηροκαστρίτης Σπύρος-Αντιπρόεδρος Κοινότητας Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος