FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Επαναφορά τώρα του προληπτικού ελέγχου δαπανών στους ΟΤΑ

Ημερομηνία: 21-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Άμεση κατάργηση της τροπολογίας- «πλυντήριο» ζητά η ΠΟΕ ΟΤΑ

Την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου δαπανών στους ΟΤΑ και την άμεση κατάργηση της τροπολογίας «πλυντήριο» όπως τη χαρακτηρίζει, ζητά με ανακοίνωση της η ΠΟΕ ΟΤΑ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως, η κυβέρνηση, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, προσπάθησε να «ξεπλύνει» αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διώκονται ποινικά και πειθαρχικά, παραγράφοντας ακόμη και κακουργήματα που αφορούν πληρωμές Χρηματικών Ενταλμάτων παρελθόντων ετών.

«Χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εισηγήθηκαν Βουλευτική τροπολογία και ψήφισαν το άρθρο 67, του Ν.4735/2020 το οποίο αναφέρει: «Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31-7-2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους».

Μετά την γενική κατακραυγή και τον σάλο που προκάλεσε η τροπολογία, η κυβέρνηση την αποσύρει άρον-άρον, φέρνοντας στη Βουλή νέα ρύθμιση, προσπαθώντας παράλληλα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!!!

Με αυτό τον κυνικό και αδιαφανή τρόπο έρχεται στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά, το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ομαλή, εύρυθμη και νομότυπη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Οικονομικών τους Υπηρεσιών. Την κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου των Δαπανών των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πριν ακόμη από την ψήφιση και εφαρμογή των σχετικών διατάξεων με τις οποίες καταργήθηκε ο Προληπτικός Έλεγχος των Δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει ζητήσει την απόσυρση και κατάργησή τους, με μόνιμη διατήρηση του Προληπτικού Ελέγχου στους Ο.Τ.Α., ενημερώνοντας ταυτόχρονα για τα σοβαρά μειονεκτήματα και τα τεράστια προβλήματα που επιφέρει μια τέτοια ενέργεια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος