FOLLOW US: facebook twitter

Στους «γείτονες» ξανά οι ελπίδες…

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
  • skoupidia-latzoi

    Δεσμεύσεις Κουρουμπλή, Τσιρώνη, Κουντουρά για τα σάπια σκουπίδια

    Έκκληση Χριστοδουλόπουλου χθες στην ΚΕΔΕ στους Δημάρχους Αγρινίου και Δυτ. Αχαΐας, να δείξουν συναδελφική αλληλεγγύη

Τη δέσμευση των Υπουργών Π. Κουρουμπλή, Γ. Τσιρώνη και Ε. Κουντουρά, ότι θα αναζητήσουν εκ νέου, την εξεύρεση καινούργιων ΧΥΤΑ προκειμένου να τελειώσει οριστικά ο εφιάλτης των σάπιων σκουπιδιών από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  έλαβαν ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας Χρ. Χριστοδουλόπουλος και οι Δήμαρχοι Γ. Λιατσής, Θ. Κοτζιάς και Α. Καστρινός, στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ακόμα, ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΣ Ε. Καπετάνιος, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Παναγιωτόπουλος, οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας Δ. Μεσσαλάς και Α. Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου Δ. Μπέλτσος και ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Τ. Μυλωνόπουλος, τονίστηκε πως για την άμεση απομάκρυνση των παλαιών σκουπιδιών, οι ποσότητες που μεταφέρονται στην Πάλαιρο δεν επαρκούν και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να εξευρεθούν νέοι ΧΥΤΑ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας και Δήμαρχος Ήλιδας, θέλοντας να προλάβει ενδεχόμενο ερώτημα σχετικά με τη διαχείριση των σάπιων απορριμμάτων από την Μονάδα της Τριανταφυλλιάς επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία της καθώς σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου, θέση την οποία υποστήριξαν όλοι οι παριστάμενοι Δήμαρχοι μιλώντας για διαφύλαξη του καλού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, αναγνώρισε τα προβλήματα που προκαλούνται στον τουρισμό της Ηλείας από τα σωρευμένα σκουπίδια, ξεκαθάρισε όμως πως το θέμα είναι εθνικό και για τον ίδιο υπερισχύει η δημόσια υγεία των κατοίκων από οτιδήποτε άλλο.

«Φως» στην ΚΕΔΕ

Μια πρώτη θετική εξέλιξη, διεφάνη όμως στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, και πλέον, τόσο ο ΦΟΔΣΑ Ηλείας όσο και οι Δήμαρχοι, ελπίζουν στην αλληλεγγύη των όμορων δήμων που διαθέτουν νόμιμους ΧΥΤΑ, για την απομάκρυνση και των τελευταίων ποσοτήτων σάπιων σκουπιδιών που παραμένουν σωρευμένοι στον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία. Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Χρ. Χριστοδουλόπουλος, είχε μια πρώτη προσέγγιση με τους Δημάρχους Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και Δυτικής Αχαΐας Χρ. Νικολάου με τους οποίες και συζήτησε το ενδεχόμενο να δεχτούν μέρος των σκουπιδιών της Ηλείας για τελευταία φορά… . «Έγινε μια πρώτη επαφή και τους είπαμε ότι είναι η τελευταία φορά που ζητάμε τη βοήθεια τους. Ευελπιστούμε ότι θα δείξουν συναδελφική αλληλεγγύη…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος