FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Κωστακιώτης: «Πρέπει να γίνει προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Γ. Ν. Αμαλιάδας»

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-amaliadas

Θύελλα αντιδράσεων από την προκλητική τοποθέτηση του Υποδιοικητή  της 6ης ΥΠΕ Δ. Κωστακιώτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  • «Τα σήκωσε» ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος – Κάθετος και ο περιφερειάρχης ότι δεν προβλέπεται λουκέτο

Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες με την χθεσινή του τοποθέτηση για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Δημήτρης Κωστακιώτης. Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου προκλήθηκε πανικός από τους εκπροσώπους υγειονομικών φορέων και αιρετών της Ηλείας, μετά την άποψη που εξέφρασε κατά την τοποθέτησή του λέγοντας πως «πρέπει να γίνει η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας» καθώς τα προβλήματα και η υποστελέχωση είναι μεγάλη και δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του.

Άμεση ήταν η αντίδραση και οι φωνές τόσο του Βασίλη Μιχαλόπουλου , προέδρου του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας όσο και του Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Ηλείας Μανώλη Αγιομυργιαννάκη πως είναι απαράδεκτο να εκφράζεται από επίσημα χείλη της Υγειονομικής Περιφέρειας πως θέλουν να κλείσει ένα τόσο σημαντικό νοσηλευτικό ίδρυμα, αυτό της Αμαλιάδας.

Ο κ. Κωστακιώτης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του απαντώντας πως πρόκειται για προσωπική του άποψη και τότε είναι που έγιναν πιο έντονες οι φωνές από περισσότερους παρευρισκόμενους πως δεν βρισκόταν στη συνεδρίαση για να μιλήσει επί προσωπικού, αλλά για να εκφράσει την άποψη της 6ης ΥΠΕ.

Το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας που προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα σημειώνοντας πως εμείς μένουμε στη δέσμευση του ίδιου του Υπουργού πριν από λίγες ημέρες πως δεν υπάρχει περίπτωση λουκέτου στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, από την πλευρά του, σε έντονο ύφος σημείωσε πως «είστε εδώ προσκεκλημένος ως εκπρόσωπος της ΥΠΕ και μόνο με αυτή την ιδιότητα, ότι κι αν λέτε σπεύδοντας να το καλύψετε λίγο με την άποψη, εμένα δε με πείθει. Μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί ποτέ το θέμα για κλείσιμο της μονάδας αυτής και σήμερα το ακούμε έστω και «σαν προσωπική άποψη» από επίσημο πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ανοίγεται ένας δρόμο για να ακολουθηθεί και από άλλους. Δεν δεχόμαστε τίποτα άλλο παρά αυτό: Θα πρέπει σήμερα ή αύριο να διαψευστούν από τον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ αυτά που είπατε».

saltari

Δήλωσης της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης- Γεωργοπούλου- Σαλτάρη

«Οι απόψεις του κ. Κωστακιώτη δεν απηχούν τις απόψεις του Υπουργείου»

Η αναστάτωση που προκάλεσε, δικαίως,  η τοποθέτηση του Υποδιοικητή της 6ης Υγιειονομικής Περιφέρειας  κ. Κωστακιώτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα, αναφορικά με την εκτίμησή του για παύση λειτουργίας  του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, δεν απηχούν τις απόψεις ούτε του Υπουργείου ούτε του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλου κατόπιν ρητής διαβεβαίωσης του ιδίου σε επικοινωνία που είχα μαζί του γι αυτό το θέμα. Τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, όταν δημοσιοποιούν προσωπικές απόψεις που δεν συνάδουν με την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Ακόμα ο κ. Γιαννόπουλος δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την κάλυψη του κενού στην Παθολογική Κλινική για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος