FOLLOW US: facebook twitter

M. Παρασκευόπουλος: «Σ’ αυτή την πόλη μας ξέρουν όλοι»

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

makis-paraskeuopoulos

Μια επιβεβλημένη απάντηση του Δημάρχου και των Συμβούλων της δημοτικής αρχής Πύργου 2007-2014

Η δημοτική αρχή του Γενικού Γραμματέα προσπαθεί για μια ακόμη φορά να καλύψει την ανικανότητα, την ανυπαρξία και την εγκληματική της αδράνεια πίσω από σκευωρίες που κατασκευάζει και διοχετεύει στον τύπο. Ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δήμου, χωρίς  όραμα και σχέδιο αφού προέκυψε από μια συγκυρία που κακοφόρμισε, αναλώνει τον πολιτικό της χρόνο κατασκευάζοντας σκευωρίες και θέματα, με μοναδικό της στόχο να πλήξει το ήθος και την ακεραιότητα  της δικής μας θητείας . Ματαιοπονεί και το ξέρει, καλύτερα από όλους, η ίδια.

Η ιστορία των κινητών τηλεφώνων ,που με τόση ευκολία έγινε αποδεκτή και φιλοξενήθηκε από την τοπική εφημερίδα, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά το ήθος και τον αποκλειστικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα  και της δημοτικής του αρχής.

Η υπόθεση αυτή έχει ως εξής:

Με εταιρική σύμβαση που συνήφθη μεταξύ του δήμου Πύργου και της COSMOTE από το 2007, παραχωρήθηκαν στο δήμο  τηλεφωνικές παροχές κινητής τηλεφωνίας για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του Δημάρχου ,του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και πέντε αντιδημάρχων. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ο μηνιαίο όριο της δαπάνης που κάλυπτε ο δήμος ανέρχονταν σε 100 ευρώ για τον Πρόεδρο και τους Αντιδημάρχους και σε 200 ευρώ για τον Δήμαρχο. Η πέραν του ορίου αυτού δαπάνη βάρυνε τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων. Μέχρι και το 2010 η  πληρωμή του ενιαίου λογαριασμού γινόταν κανονικά από το ταμείο του δήμου,  με παρακράτηση από τους μισθούς των αιρετών της δαπάνης για τυχόν υπερβάσεις του ορίου. Από το 2011,οπότε η πληρωμή των μισθών των αιρετών γινόταν από την ενιαία αρχή πληρωμών απ’ ευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς τη μεσολάβηση του ταμείου του δήμου, και δεν ήταν δυνατή η άμεση παρακράτηση της δαπάνης για τυχόν υπερβάσεις, δεν υπήρξε  μηνιαία ενημέρωση των αιρετών – κατόχων των κινητών τηλεφώνων για τυχόν υπέρβαση του ορίου τους με αποτέλεσμα να αγνοούν οι κάτοχοι των κινητών τυχόν υπερβάσεις  που βάρυναν τους ίδιους ώστε να σπεύδουν και να καταβάλουν κάθε μήνα ,τη σχετική αξία στο ταμείο του δήμου ,που με τη σειρά του θα εξοφλούσε τον εταιρικό λογαριασμό. Όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα αυτό ,ότι δηλαδή παρέμενε απλήρωτος ο εταιρικός λογαριασμός του δήμου ως προς το τμήμα που αφορούσε την αξία των υπερβάσεων του ορίου , η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες προκειμένου να αντιστοιχίσει σε κάθε χρήστη και να κατανείμει την αξία των υπερβάσεων

Όταν ενημερωθήκαμε για το πρόβλημα αυτό ,πριν την λήξη της θητείας μας, στις 27/8/2014 με το υπ αρ. πρωτ. 554 Δ/27-8-2014 έγγραφό του, ο τότε Δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος, ζήτησε από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου  «να ελέγξει τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των αιρετών  για τυχόν υπερβάσεις από το εγκεκριμένο πλαφόν. Και όπου υπάρχει υπέρβαση να φροντίσει για την εξόφληση των οφειλομένων ποσών από τα φυσικά πρόσωπα τα οποία βαρύνουν  οι υπερβάσεις».

Μόλις τον Απρίλιο του 2016  η Οικονομική Υπηρεσία κατάφερε να συγκεντρώσει και να αθροίσει τους αναλυτικούς λογαριασμούς και να κατανείμει τα οφειλόμενα ποσά κατά αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης . Και ενώ η επόμενη κίνηση που θα έπρεπε να γίνει από το δήμο ,στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και της λογικής, όπως θα γινόταν σε κάθε ευνομούμενο δήμο, ήταν η ενημέρωση των τότε κατόχων των κινητών τηλεφώνων του δήμου για την οφειλή τους από τις υπερβάσεις του ορίου , και η πρόσκλησή τους για την εξόφληση της οφειλής , ο Γενικός Γραμματέας  επιχειρεί να στήσει μια επιχείρηση κατασυκοφάντησης της δημοτικής μας αρχής  με την κατασκευή μιας φτηνής σκευωρίας δήθεν κακοδιαχείρισης .

Η ίδια η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου βεβαιώνει σε έγγραφό της που μας κοινοποιήθηκε μόλις χθές ,ότι  κατάφερε τον Απρίλιο του 2016 να κατανείμει τις οφειλές κατά αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης ,δηλαδή ότι μετά από 20 μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής  έγινε δυνατή η εξατομίκευση της οφειλής ανά αιρετό. Μέχρι λοιπόν και χθές  ,μέχρι δηλαδή τη κατευθυνόμενη διασπορά του πονήματος του Γενικού Γραμματέα , οι αιρετοί – κάτοχοι των κινητών ,δεν γνώριζαν αν είχαν πραγματοποιήσει στους λογαριασμούς τους υπερβάσεις ούτε  γνώριζαν αν όφειλαν  και αν όφειλαν , τι ποσά ο καθένας  Ήταν επομένως αδύνατο να προσέλθουν στα ταμείο του δήμου και να εξοφλήσουν την αξία των υπερβάσεων .Μάλιστα ,πριν από πολλούς μήνες , αντιδήμαρχός μας – κάτοχος κινητού – ζήτησε με έγγραφό του από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου να του γνωστοποιηθεί τυχόν οφειλή του από υπερβάσεις του ορίου του για να την εξοφλήσει ,χωρίς αποτέλεσμα.  Και πριν από 15 ημέρες ,ο πρώην Δήμαρχος  και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησαν από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου με το υπ αρ. πρωτ. 17306/21-6-2016 έγγραφό τους, για λογαριασμό της δημοτικής μας αρχής, να  τους γνωστοποιηθούν τυχόν εξατομικευμένες οφειλές από υπερβάσεις των κινητών τηλεφώνων που είχαν παραχωρηθεί σε αιρετούς της παράταξής μας, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοχοι και να προβούν στην εξόφληση των οφειλών τους. Ουδείς από τους κατόχους κινητών αρνήθηκε να καταβάλει την αξία των υπερβάσεων  που τυχόν θα τον βαρύνουν.

Αυτή είναι η αλήθεια. Οι δυσκολίες για την κατανομή της οφειλής κατά  αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης, που αντιμετώπισε η Οικονομική Υπηρεσία και η καθυστέρηση ενημέρωσης ,μέχρι χθες , της  οφειλής  κάθε ενός κατόχου κινητού , ώστε να γίνει δυνατή η εξόφλησή της , δεν δικαιολογεί τις κατασκευές του Γενικού Γραμματέα. Και πολύ περισσότερο δεν δικαιολογεί το μισθό του. Πρέπει να καταλάβει ότι οι μηχανορραφίες  και οι σκευωρίες δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Αυτές συνιστούν παρακράτος.

Η δική μας δημοτική αρχή  ήταν αυτή που μηδένισε τις σπατάλες ,περιόρισε τις δαπάνες κι εξυγίανε τον κατάχρεο δήμο που μας παραδόθηκε  . Και τα  στελέχη της δικής μας αρχής είναι που διέθεταν το μισθό τους επί χρόνια για τις ανάγκες του δήμου . Σ αυτή τη δημοτική αρχή δεν κολλάει η λάσπη.

Σ’ αυτή την πόλη μας ξέρουν όλοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος