FOLLOW US: facebook twitter

Στον Τσελέντη απευθύνθηκαν κάτοικοι της Κυλλήνης που ακούν βοές να έρχονται κάτω από την γη

Ημερομηνία: 12-06-2020 | Συντάκτης:

-Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο φβ προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο

Ανησυχία όπως φαίνεται έχουν προκαλέσει σε πολλούς κατοίκους στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης νυχτερινοί μικροσεισμοί και βοές που έρχονται κάτω από τη γη, επειδή είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την περσινή έντονη σεισμική δραστηριότητα του Μαίου του 2019 στην περιοχή και τις επισκέψεις του Εγκέλαδου που συνοδεύονταν με ανάλογες βοές. Επίσης είναι θορυβημένοι από μικρούς σεισμούς στην Κυλλήνη τις τελευταίες μέρες.  Έτσι απευθύνθηκαν στον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη που γνωρίζει πολύ καλά την σεισμικότητα της περιοχής και ο ίδιος κοινοποίησε την απάντηση του στο facebook προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι του δήμου. Ο κ. Τσελέντης ήταν προς το παρόν καθησυχαστικός τόνισε ότι δεν ανησυχεί για κάτι πολύ σημαντικό γιατί ελέγχει συνεχώς την σεισμικότητα στην περιοχή αφού έχει εγκατασταθεί και ΒΑΝ στον Πύργο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Ειδικότερα ο κ. Τσελέντης ανάρτησε τα παρακάτω στο προφίλ του στο fb σχετικά με το φαινόμενο των βοών στην περιοχή.

” Καλημέρα σας

Χθες το βράδυ με πήραν τηλέφωνο πάρα πολλοί φίλοι μου από Κυλλήνη και γύρω τρομοκρατημένοι ότι άκουγαν βόες και ένιωθαν μικρά τραντάγματα.

Στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά μικρά χαμηλού βάθους ενεργά Ρήγματα τα οποία από καιρού εις καιρόν παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο.

Προσωπικά δεν ανησυχώ για κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ (Το τονίζω κάτι σημαντικό δηλαδή μεγάλο μέγεθος) μην ξεχνάτε ότι στην περιοχή έχουμε εγκαταστήσει και ΒΑΝ (Στον Πύργο) Το οποίο το παρακολουθούμε συνέχεια.

Το φαινόμενο αυτό αναμένω να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με σκαμπανεβάσματα στα μεγέθη. Φυσικά ζώντας σε μία σεισμογενή περιοχή εννοείται ότι πάντα έχουμε υπόψη μας τα μέτρα αντισεισμικής προφύλαξης. Αν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη θα προβώ Εε περαιτέρω ενημέρωση. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπο μας στο Γεωδυναμικό”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος