FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγουν την Δευτέρα 15 Ιουνίου και τα Μουσεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 12-06-2020 | Συντάκτης:

Με αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών

Τρεις μήνες με τα Μουσεία κλειστά, είναι πολύς χρόνος  αλλά πλέον ανοίγουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μας περιμένουν όλους.  Ανοιχτά θα είναι στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας τους και τα Μουσεία της Ηλείας με ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Αυτό είναι το δεύτερο, σημαντικό βήμα για την επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας. Προηγήθηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι που άνοιξαν, με υποδειγματικό τρόπο, για να εξασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία, σε εργαζόμενους και επισκέπτες, από τον covid-19.

Στελέχη του ΥΠΠΟ, συνεργάζονται με τις τοπικές Εφορείες Αρχαιοτήτων για την τήρηση των μέτρων σε όλα τα μουσεία της χώρας για την εφαρμογή ειδικών πρωτόκολλων ασφαλούς χρήσης, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες κάθε Μουσείου. Ορίζουν όχι μόνο τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών, αλλά και τις ασφαλείς διαδρομές περιήγησης και θέασης, εισόδου και εξόδου, όπου είναι εφικτό.

Οι επισκέπτες των Μουσείων, για τη προστασία τους, πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες που αφορούν τις αποστάσεις, τις απολυμάνσεις, την χρήση αντισηπτικών και μασκών από τους εργαζόμενους κ.α νεώ προτείνεται η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων για είσοδο στα Μουσεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος