FOLLOW US: facebook twitter

Στον Καραγιάννη την ερχόμενη εβδομάδα για τη διασταύρωση Σαβαλίων

Ημερομηνία: 01-02-2023 | Συντάκτης:

Πώς αιτιολογεί μέχρι τώρα το υπουργείο Υποδομών την κατάργησή της

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη θα έχει την ερχόμενη εδβομάδα για τη «διασταύρωση της παραλίας- χωραφιών» η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων των Σαβαλίων του Δήμου Ηλιδας, ώστε να τροποποιηθεί η μελέτη προκειμένου να ανοίξει ξανά η «διασταύρωση της παραλίας- χωραφιών» στα Σαβάλια, επί της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου.

Το υπόμνημα των κατοίκων είχε ήδη διαβιβαστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που τόνισε ο Νεκτάριος Φαρμάκης προς τον κάτοικο της περιοχής, κ.Πατήρη, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου με τον δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, την περασμένη Πέμπτη. Ο κ. Φαρμάκης απάντησε πως γνωρίζει το θέμα και πως το έχει ήδη στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι πιθανότητες νέας αλλαγής, ωστόσο, δεν είναι πολλές, αφού σε πρόσφατη ερώτηση που έθεσε η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Αυγερινοπουλου, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών απάντησε ότι με την εφαρμογή της μελέτης για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στην υπόψη περιοχή παραμένουν ως έχουν οι τρεις από τους τέσσερις κόμβους που προϋπήρχαν ( περί τη χ.θ. 63+900, χ.θ. 64+700 και 66+500) και καταργούνται οι αριστερές στροφές του κόμβου περί τη χ.θ. 65+300 μόνο όσον αφορά στην κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα, καθώς η κίνηση με κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο διατηρείται ως έχει.

Μετά την κατάργηση των αριστερών στροφών του κόμβου περί τη χ.θ. 65+300,οι χρήστες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν είτε από τον προηγούμενο κόμβο περί τη χ.θ 66+500, είτε από τον επόμενο προς την ίδια κατεύθυνση κόμβο, περί τη χ.θ. 64+700.

«Επισημαίνουμε ότι η κατάργηση κόμβων σε περιοχές με γειτνιάζοντες και σε κοντινή απόσταση κόμβους γίνεται για την ασφάλεια των χρηστών της οδού (έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν οι χρήστες της οδού από τους γειτνιάζοντες κόμβους) και για να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη διατομή οδού, που στην περίπτωσή μας περιλαμβάνει περιοχή δύο λωρίδων για προσπέραση μήκους 1200μ στην κατεύθυνση προς Πύργο», αναφέρει ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, κ. Αναγνώπουλος, προσθέτοντας ότι στη συγκεκριμένη περιοχή και σε μήκος 2.600μ επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, υφίστανται στην χ.θ. 63+900 ο κόμβος Σαβαλίων 1, στην χ.θ. 64+700 ο κόμβος Σαβαλίων 2 και στην χ.θ. 66+500 ο κόμβος Ροβιάτας από τους οποίους εξυπηρετούνται όλες οι κινήσεις των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

«Συνεπώς, όλες οι κινήσεις των οχημάτων στην περιοχή Σαβαλίων εξυπηρετούνται πλήρως και με ασφάλεια από τους παρακείμενους κόμβους περί τη χ.θ. 63+900, χ.θ. 64+700 και τη χ.θ. 66+500 και ταυτόχρονα εξασφαλίζεται κατάλληλο μήκος για την εφαρμογή της εγκεκριμένης διατομής για ασφαλείς προσπεράσεις», καταλήγει στην απάντησή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia