FOLLOW US: facebook twitter

Η μακροβιότερη εθελοντική δομή παιδείας!: Στον ένατο χρόνο λειτουργίας μπήκε χθες το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:
-Έκκληση για καθηγητές απηύθυνε ο ιδρυτής της δομής, Χρ. Αθανάσουλας

Με δυσκολίες, αλλά με μεράκι και πείσμα για προσφορά,ξεκίνησε χθες τον ένατο χρόνο λειτουργίας το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, με την τέλεση του αγιασμού από τον Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο, στον προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου Πύργου. Ο εμπνευστής της δομής, η οποία είναι η μακροβιότερη στον χώρο της παιδείας πανελλαδικά, Χρήστος Αθανάσουλας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους στηρίζουν το εγχείρημα και τόνισε ότι φέτος η πανδημία επιδείνωσε την ήδη δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τους εθελοντές εκπαιδευτικούς.

«Ξεκινήσαμε ένατη χρονιά το κοινωνικό φροντιστήριο στον Πύργο, αυτή τη χρονιά τη δύσκολη, την περίεργη, με την πανδημία, που κάνει πολλούς να μουδιάζουν και να μην έχουν κουράγιο να βγουν από το σπίτι και να προσφέρουν. Ξεκινήσαμε 31 άνθρωποι και πιθανόν να έχουμε και ένα ρεκόρ, να είμαστε το μόνο κοινωνικό φροντιστήριο που συνεχίζει για 9 χρόνια, καθώς το κοινωνικό φροντιστήριο της Χίου που μας στήριξε και μας βοήθησε στο ξεκίνημα, έχει ήδη από πρόπερσι σταματήσει τη λειτουργία του. Αντίθετα εμείς έχουμε καταφέρει να συμβάλουμε στη δημιουργία κοινωνικών φροντιστηρίων και σε άλλες τέσσερις πόλεις στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Αθανάσουλας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές ανάγκες σε εθελοντές εκπαιδευτικούς, αφού φέτος είναι λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

«Χρειαζόμαστε φιλόλογο για Γ’ ΕΠΑΛ πριν από όλα, αλλά και για τις άλλες τάξεις του ΕΠΑΛ. Χρειαζόμαστε καθηγητή Πληροφορικής για την Γ΄ Γενικού Λυκείου. Κι αν υπήρχε κάποιος μαθηματικός, θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο μικρά τμήματα συνολικά. Είναι 110 μαθητές γραμμένοι, αλλά από την πείρα των προηγούμενων χρόνων εγώ περιμένω άλλα 50, πολλά από τα οποία δεν θα μπορέσουμε να δεχτούμε φέτος. Άλλες χρονιές είχαμε διπλάσια σχεδόν παρουσία εθελοντών, είχαμε φτάσει μέχρι και 60 εθελοντές. Φέτος αυτοί οι 31 είναι ηρωική παρουσία. Αν σκεφτεί κανείς ότι 5-6 από τους εθελοντές που ήταν άλλες χρονιές -και είναι σίγουρα άνθρωποι της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού- δεν έρχονται γιατί φοβούνται επειδή έχουμε υποκείμενα νοσήματα άτομα στην οικογένειά τους και είναι σεβαστό», σχολίασε.

Ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος, τόνισε ότι ο θεσμός αυτός θεσπίστηκε για να ενισχύσει τα παιδιά και να συμβάλει σε μια καλύτερη κοινωνία, εξήρε τον εθελοντισμό των εκπαιδευτικών και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο σε όλους. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γ. Παπαδημητρίου, ανέφερε πως ο δήμος Πύργου θα είναι αρωγός και υποστηρικτής στις προσπάθειες του κοινωνικού φροντιστηρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος