FOLLOW US: facebook twitter

“Στόχος μας τώρα να φέρουμε το Μετάλλιο στην Ελλάδα”

Ημερομηνία: 22-06-2023 | Συντάκτης:
Ο Νεκτάριος Ραφαήλ Μπερκουτάκης , μαθητής του 4ου Γυμνασίου Πύργου και ο Κωνσταντίνος Μπερούκας , μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πύργου, ευελπιστούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο για τη χώρα μας.

Στην 6μελή Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων δύο 15χρονοι μαθητές από τον Πύργο

Νεκτάριος Μπερκουτάκης – Κωνσταντίνος Μπερούκας

– Τους δύο μαθητές με την κορυφαία διάκριση, τους γονείς τους και τους Διευθυντές του 1ου και 4ου Γυμνασίου Πύργου υποδέχθηκε χθες ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Α. Ζέρβας

Ρεπορτάζ – Ελένη Παπαδοπούλου


Δύο 15χρονοι  μαθητές από τον Πύργο και μάλιστα από δημόσια σχολεία, δύο σπουδαία όπως αποδεικνύεται μαθηματικά μυαλά,  που διακρίθηκαν επανειλημμένα σε διαγωνισμούς Μαθηματικών, πήραν με το “σπαθί” τους το εισιτήριο για  την συμμετοχή τους στην 6μελή Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων  που θα πραγματοποιηθεί 23-27 Ιουνίου 2023, στην Αλβανία. Δύο νεαρά παιδιά, που μας κάνουν υπερήφανους γιατί η κορυφαία αυτή διάκριση, τιμά όλη την Ηλεία!

Ο Νεκτάριος Ραφαήλ Μπερκουτάκης , μαθητής του 4ου Γυμνασίου Πύργου και ο Κωνσταντίνος Μπερούκας , μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πύργου, με “διαβατήριο” την αγάπη τους και την κλίση τους στα Μαθηματικά και βεβαίως την υπέρμετρη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει γι’ αυτήν τους την επιτυχία, “πετάνε” πλέον προς το όνειρο!

 Μάλιστα ο μαθητής Κωνσταντίνος Μπερούκας, επιπροσθέτως  είναι μέλος και της Εθνικής ομάδας  που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων.

Χθες το μεσημέρι, οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Πύργου Γιώργο Μπίρμπα και την Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Μαρία Μπαντούνα, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Ζέρβα στα γραφεία της Διεύθυνσης και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Ανδρέας Ζέρβας- Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ο κ. Ζέρβας συνεχάρη του μαθητές τονίζοντας ότι “ευχαριστώ τους μαθητές μας, οι οποίοι στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας έδειξαν ότι ανήκουν στους άριστους. Η συνέχεια εύχομαι να είναι πάρα πολύ καλή. Δεν είναι μόνο μία κατάκτηση επίδοσης, είναι η ένταξη σε μία ευγενή άμιλλα σε έναν ανταγωνισμό καθαρά με την έννοια της άμιλλας της επιστημοσύνης. Αυτά τα παιδιά λοιπόν, συνήθισαν να αγωνίζονται με τους καλύτερους όρους και να κατακτούν σημαντικές θέσεις. Εύχομαι στη συνέχεια των διαγωνισμών να φέρουν τα ίδια καλά αποτελέσματα, συγχαίρω τους ίδιους και τις οικογένειές τους που συμπαρίστανται. Ταυτόχρονα, πρέπει να συγχαρούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει σε συνεργασία με τους υπόλοιπους να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα για την Ηλεία”.

Ο λόγος στους δύο μαθητές

Και οι δύο μαθητές, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτήν την διάκριση και τώρα πλέον ευελπιστούν να φέρουν μαζί με τους άλλους τέσσερις συμμαθητές τους από την Εθνική ομάδα, το Μετάλλιο στην Ελλάδα!

 Ο Νεκτάριος Μπερκουτάκης ανέφερε ότι “Χαίρομαι που έχω φτάσει μέχρι εδώ. Έχω δουλέψει πάρα πολύ για να καταφέρω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και νιώθω ευχαριστημένος που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν.” Σε όλες τις τάξεις του δημοτικού ασχολήθηκε όπως μας είπε με το σκάκι και από εκεί προέκυψε και η αγάπη του με τα μαθηματικά αφού το σκάκι είναι συνδεδεμένο με την μαθηματική σκέψη.

 Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπερούκας που έχει πλέον διπλή αποστολή επισήμανε:

 “Νιώθω χαρούμενος γιατί και εγώ όπως και ο Νεκτάριος προσπάθησα αρκετά για να φτάσω μέχρι εδώ και νιώθω επίσης πολύ χαρούμενος που είχα την στήριξη των γονιών μου και των καθηγητών μου. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στο υπόλοιπο της ζωής μου. Τώρα έχουμε και την Βαλκανιάδα και εύχομαι να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Ο στόχος εκεί είναι να πάρουμε ένα μετάλλιο, μια καλή θέση.  Στην συνέχεια έχουμε την Βαλκανιάδα νέων και στην Πληροφορική και την Ευρωπαΐκή Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει το καλοκαίρι τέλη Αυγούστου και ελπίζω και εκεί να πάμε αντίστοιχα καλά.”

Ο Νεκτάριος και ο Κωνσταντίνος επιθυμούν όπως μας εκμυστηρεύτηκαν,  στο μέλλον να ασχοληθούν με την Πληροφορική και όπως δήλωσαν ο ιδανικός συνδυασμός για εκείνους θα ήταν ένας τομέας που να συνδυάζει Μαθηματικά και Πληροφορική.

Δικαιολογημένα νιώθουν υπερήφανοι και οι γονείς των δύο νεαρών “Αϊνστάιν” 

Υπερήφανοι και οι γονείς τους: “Σημαντικό γεγονός ότι τα παιδιά μας προέρχονται από δημόσια σχολεία”

Εκ μέρους των γονέων και των δύο μαθητών, μίλησε ο κ. Αντώνης Μπερούκας, πατέρας του Κωνσταντίνου ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό γεγονός το ότι προέρχονται από δημόσια σχολεία.

“Συγχαρητήρια και στους δύο μαθητές, είναι μαθητές από δύο δημόσια σχολεία. Μπράβο τους! Αν μπείτε στο site της μαθηματικής εταιρείας θα δείτε ποιοι μαθητές διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και θα καταλάβετε ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ειδικά της Θεσσαλονίκης προβάλουν τους μαθητές που έχουν πάρει χρυσά στους διαγωνισμούς. Χαίρομαι που είναι δύο απλά παιδιά, που πιστεύω ότι έχουν τα φόντα να προχωρήσουν πάρα πολύ μπροστά και στην επιστήμη που θα διαλέξουν αλλά και στη ζωή τους, εφόσον είναι συγκεντρωμένοι και έχουν ένα στόχο τον οποίο μπορούν και να τον υπερβούν. Θεωρώ ότι θα πάνε πάρα πολύ καλά στην Βαλκανιάδα και αναμένουμε τα καλύτερα.”

Οι μαθητές μαζί με τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Ζέρβα και τους Δ/ντές του 1ου & 4ου Γυμνασίου Πύργου Γ. Μπίρμπα και Μ. Μπαντούνα.

Μ. Μπαντούνα και Γ. Μπίρμπας: “Διακρίσεις αυτού του επιπέδου κοσμούν όλη την Ηλεία”

Οι Διευθυντές του 1ου Γυμνασίου Πύργου και 4ου Γυμνασίου Πύργου  Γιώργος Μπίρμπας και Μαρία Μπαντούνα, σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν:

“Οι μαθητές Μπερκουτάκης Νεκτάριος Ραφαήλ του 4ου Γυμνασίου Πύργου και Μπερούκας Κωνσταντίνος του 1ου Γυμνασίου Πύργου, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων.

Επιθυμούνε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια εκ μέρους και των Συλλόγων Καθηγητών των δύο σχολείων στους μαθητές, για την προσπάθεια και τις εξαιρετικές επιτυχίες τους. Μας δίνουν ξεχωριστή χαρά και ιδιαίτερη υπερηφάνεια. Διακρίσεις αυτού του επιπέδου δηλώνουν συστηματική εργασία, ξεχωριστή ανθεκτικότητα, οξύνοια,  κριτική σκέψη και κοσμούν ευρύτερα την όλη μας και τον νομό μας.

Επιθυμούνε  επίσης, να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους γονείς των  μαθητών, κυρίως για τις αξίες και το υποστηρικτικό περιβάλλον που τους προσφέρουν, βεβαίως στους καθηγητές τους και σε όσους συμβάλλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο στις επιτυχίες τους.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας από καρδιάς, καλή επιτυχία στους επόμενους διαγωνισμούς, Να απολαύσουν κάθε στιγμή αυτής της ξεχωριστής και μακράς διαδικασίας. Κυρίως όμως να έχουν πάντοτε υγεία , διαρκή πρόοδο και εξέλιξη στη ζωή τους.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot