FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος: Στην Πολωνία η Εθνική Ομάδα με Καραλή, Δεσπολλάρη

Ημερομηνία: 21-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Εθνική Ομάδα στίβου βρίσκεται από την Τρίτη στην πόλη Σιλέσια της Πολωνίας, όπου την Παρασκευή, θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. 


Η ελληνική ομάδα έχει στη σύνθεση της όλους τους κορυφαίους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες και στόχος είναι η παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Το έργο αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, όμως όλοι οι αθλητές και αθλήτριες έχουν ταξιδέψει στην Πολωνία, προκειμένου να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Μεταξύ των Ελλήνων πρωταθλητών είναι και οι Πυργιώτες Εμμανουήλ Καραλής, που θα πάρει μέρος στο επί κοντώ με την 4η καλύτερη επίδοση και φετινό ρεκόρ 5,76μ. και Γεωργία Δεσπολλάρη στα 800μ. με την 15η επίδοση και φετινό ρεκόρ 2.04.54, αλλά και στα 4Χ400μ. Μικτή.

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Χρήστος Μελέτογλου, τόνισε: «Αυτό που ζητάμε και θέλουμε από τους αθλητές και αθλήτριες μας είναι να είναι κοντά στις επιδόσεις τους. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα όσον αφορά στην παραμονή μας στην Α’ κατηγορία. Φαίνεται ότι οι πιο αδύναμες ομάδες είναι η Τουρκία και η Νορβηγία. Και μετά υπάρχουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ελβετία, η Τσεχία και το Βέλγιο που θα παλέψουμε για την παραμονή. Είμαστε όμως όλοι κοντά! Θα παλέψουμε! Πάμε δυνατά για ό,τι καλύτερο». 

Οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας είναι 16 στο σύνολο και είναι η Ελλάδα, η Πολωνία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία και η Τουρκία. 

Η βαθμολογία ξεκινά από τους 16 βαθμούς για τον αθλητή/τρία που καταλαμβάνει την πρώτη θέση και διαδοχικά καταμερίζονται μέχρι τον τελευταίο/α που παίρνει 1 βαθμό.  Οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία. 

Ο τρόπος διεξαγωγής των αγωνισμάτων

Αλλαγές έχουν γίνει και στον τρόπο διεξαγωγής των αγωνισμάτων. Στο μήκος και το τριπλούν όλοι οι αθλητές θα κάνουν τρία άλματα, στη συνέχεια οι 8 καλύτεροι θα έχουν δύο ακόμη προσπάθειες και οι 4 πρώτοι μετά και το πέμπτο άλμα θα κάνουν την έκτη προσπάθεια. Η σειρά με την οποία θα αγωνιστούν θα βγει με κλήρωση για τα τρία πρώτα άλματα. 

Το ύψος και το επί κοντώ θα γίνει σε δύο γκρουπ την ίδια ώρα. Οι αθλητές έχουν δικαίωμα τεσσάρων άκυρων αλμάτων συνολικά, όχι όμως για το ίδιο ύψος. Ο διαχωρισμός των γκρουπ θα γίνει βάσει των επιδόσεων των αθλητών και αθλητριών ενώ η σειρά θα καθοριστεί με κλήρωση. 

Στα 100μ., 200μ., 400μ. και 800μ. οι αθλητές και αθλήτριες θα χωριστούν σε δύο σειρές, οι οποίες θα καθοριστούν βάσει των φετινών επιδόσεων. Στους δρόμους αντοχής, δηλαδή στα 1.500μ., τα 5.000μ. και τα 3.000μ. στιπλ, οι αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν θέση στην εκκίνηση όλοι μαζί και οι διάδρομοι θα βγουν από κλήρωση. Στις σκυταλοδρομίες οι διάδρομοι και οι σειρές θα βγουν με βάση την βαθμολογία που θα έχει κάθε χώρα μέχρι εκείνη τη στιγμή.  

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2. Την Παρασκευή από τις 17.15 και μετά, το Σάββατο από τις 16.00 και την Κυριακή από τις 16.30.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia