FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η άμεση εγκατάσταση Seatrac στη Σπιάτζα και τον Άγιο Ηλία

-Ενέκρινε την απευθείας διαπραγμάτευση λόγω άγονου διαγωνισμού η Οικον. Επιτροπή

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης θα προχωρήσει η εγκατάσταση του μηχανισμού Seatrac στις παραλίες της Σπιάντζας και του Αγίου Ηλία του δήμου Πύργου, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός απέβη «άγονος» και ματαιώθηκε οριστικά με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών.

Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και δεν υπάρχει διαδικασία γρηγορότερη, η προμήθεια και η εγκατάσταση εξοπλισμού για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα θα γίνει με την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές των όρων της αρχικής διακήρυξης.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες διότι προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων κοινωνικά.

«Για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και λόγω του ότι πλησιάζει η θερινή περίοδος, θα πρέπει έγκαιρα να είναι εγκατεστημένα τα δύο SEATRACK στον Άγιο Ηλία και στην Σπιάντζα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Λόγω άγονου διαγωνισμού της προμήθειας προϋπολογισμού 120.000,0€ (συμπ/νου Φ.Π.Α.)» είναι αναγκαία η προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ύστερα από ανοικτή διαδικασία, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές στου όρους της αρχικής διακήρυξης», επισήμανε και όρισε τριμελή επιτροπή για τη διενέργεια διαπραγμάτευσης και αξιολόγησης προσφορών.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση και ομόφωνα εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, να αποστείλει πρόσκληση σε οικονομικό φορέα ή φορείς για υποβολή προσφοράς μέσω ΕΣΗΔΗΣ εντός επταήμερης προθεσμίας από την αποστολή της πρόσκλησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος