FOLLOW US: facebook twitter

Στο τραπέζι το ενεργειακό πρόβλημα τον Ο.Ε.Β της Ηλείας

Ημερομηνία: 21-03-2023 | Συντάκτης:

Επίσκεψη Γ.Γ. Ενέργειας & Ορυκτών πρώτων υλών στον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

Το ενεργειακό πρόβλημα των Ο.Ε.Β της Ηλείας στην ατζέντα της συνάντησης Β. Γιαννόπουλου και Αλ. Σδούκου

Το σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Έγγειων Βελτιώσεων της Ηλείας, και την ανάγκη άμεσης επίλυσής του ενόψει της αρδευτικής περιόδου, έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στην Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά την επίσκεψή της, χθες Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, στον Γραφείο του, στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά την κα Σδούκου για τις σοβαρές συνέπειες που θα υπάρξουν την τοπική κοινωνία και οικονομία από την διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ, ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου, σε μια περιοχή όπως η Ηλεία, η οικονομία της οποίας βασίζεται στον πρωτογενή τομέα.

Λόγω των παλαιών και συσσωρευμένων οφειλών των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ, τα τελευταία χρόνια – όπως εξήγησε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης – κάθε αρδευτική περίοδος ολοκληρώνεται με ημίμετρα και προσωρινές λύσεις, γεγονός που δεν μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη και εξωστρέφεια της Ηλείας, η οποία παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής – σημείωσε – καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού πόρου και εργαλείου, για την στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα, ενώ ενημέρωσε την κα Γεν. Γραμματέα και για το πρωτοποριακό έργο των Ενεργειακών Κοινοτήτων, με την ολοκλήρωση του οποίου θα επιτευχθεί η εξυγίανση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ και θα ικανοποιηθούν οι ενεργειακές ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για την τακτοποίηση των οφειλών, κάτι για το ποίο ζήτησε και την δική της συνδρομή, σημειώνοντας μάλιστα πως ο Περιφερειάρχης έχει ήδη υποβάλει – με επιστολή – σχετικές προτάσεις, τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Γεν. Γραμματέας κα Σδούκου, άκουσε με προσοχή τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο, και δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που εντοπίζεται σε πολλές Περιφέρειες, εξήγησε πως το ζήτημα απασχολεί έντονα τα συναρμόδια Υπουργεία και συνολικά την Κυβέρνηση καθώς και ότι εξετάζονται τρόποι για την επίλυσή του.

Την κα Γενική Γραμματέα, συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Αναγνωστόπουλος και ο Διευθυντής Γραφείων ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Κατσικαρώνης, ο Συντονιστής Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Λαϊνόπουλος, ο Γραμματέας Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα ΝΔ Θεόδωρος Κόλλιας, ο αναπληρωτής Γραμματέας Γιάννης Κούρτης και ο Συντονιστής της Γραμματείας Κώστας Δρίβας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος