FOLLOW US: facebook twitter

Στο πνεύμα των ημερών η εξαιρετική εκδήλωση «Θεός εφανερώθη εν cαρκί»

Ημερομηνία: 21-12-2023 | Συντάκτης:

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου “Στήλη Άλατος” στο Θέατρο Απόλλων

Το μεγαλείο του μηνύματος των Χριστουγέννων ένιωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο στην εξαιρετική εκδήλωση με τίτλο «Θεός εφανερώθη εν cαρκί» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης και η οποία περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους, ομιλίες και θεατρικά δρώμενα.

Στη διάρκεια της, στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο «Απόλλων» παρουσιάστηκε και το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου «Στήλη Άλατος». Είχαν προηγηθεί βυζαντινοί ύμνοι από τους καθηγητές και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας καθώς και η καθηλωτική ομιλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμ. Ιάκωβου Κανάκη, Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως ο οποίος μίλησε για την «Αγάπη, μία δύσκολη υπόθεση».

Ακολούθησε Θεατρικό Αναλόγιο από την Θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» και κάλαντα από την Παιδική Χορωδία «Τριανταφυλλάκι»  με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας ενώ οι σπουδαστές των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Ηλείας απήγγειλαν επίκαιρα ποιήματα και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού παρουσίασε το Ορατόριο και Υμνολογήματα.

Η ζεστή αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις Χριστουγεννιάτικες ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθανασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρουσίασε ο Αρχιμ. Ρωμανός Καββαθάς και των ύμνων ο θεολόγος κ Ιωάννης Γρηγορόπουλος ενώ τη αντίστοιχη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας παρουσίασε ο Αρχιμ. Κύριλλος Χατζηχαραλάμπους και την παρουσίαση των ύμνων ο Αιδ. Γεώργιος Σταθόπουλος.

Φωτογραφίες: Γεωργία Μπούρου Αγγελάκου  (fotogermanou)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος