FOLLOW US: facebook twitter

Μελέτη για τις κατολισθήσεις στην Παράκαμψη Ολυμπίας

Ημερομηνία: 21-12-2023 | Συντάκτης:

-Θα χρηματοδοτηθεί με 240.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας 2021-2027 εντάχθηκε η μελέτη της αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων στην παράκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».
Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, θα εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης κατολισθήσεων και αστοχιών πρανών ορυγμάτων επί της Παράκαμψης της Αρχαίας Ολυμπίας στα εξής σημεία: Περιοχή νέου αντλιοστασίου ΧΘ 1+550 αριστερά στην έξοδο του C&C Σ0, περιοχή πρανούς 2+280 προς Πύργο, στο Όρυγμα περί την ΧΘ 0+200 του κλάδου Η/Θ του κόμβου Λάλα στην περιοχή πρανούς στην οδό προς Λάλα (Κ.Ο. 10 ) πάνω από το C&C, στην περιοχή πρανούς στην Τ.Ο. προς Πεύκο του κόμβου Λιναριάς, καθώς και σε Τοπικές αστοχίες πρανών και επιχωμάτων οδού.

 Από την μελέτη θα προκύψουν οι απαιτούμενες εργασίες που θα υλοποιηθούν μέσω εργολαβίας, με σκοπό την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων και την αποκατάσταση των αστοχιών που έχουν παρατηρηθεί στα πρανή των ορυγμάτων και επιχωμάτων της οδού, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού και να αποτραπούν τα τροχαία ατυχήματα λόγω αυτών.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) με 240.000 ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης  ορίζεται η 1η Φεβρουαρίου του 2024 και η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31η Μαρτίου του 2025.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος