FOLLOW US: facebook twitter

Στο Πανελλήνιο Δίκτυο Τερματοφυλάκων η «Goalkeeper School Academy» του Α. Αντωνόπουλου

Ημερομηνία: 13-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Goalkeeper School Academy του Πυργιώτη καταξιωμένου τερματοφύλακα, Ανδρέα Αντωνόπουλου, ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων, μαζί με την Athens Goalkeepers Academy με επικεφαλής τον Χρήστο Λάμπρου, την Gk Goalkeeper Academy από τα Χανιά της Κρήτης με επικεφαλής τον Κώστα Γύπαρη και την Rizos Goalkeeper Academy από την Καβάλα με επικεφαλής τον Δημήτρη Ρίζο. Όπως ανακοίνωσαν τα ιδρυτικά μέλη, ο στόχος του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων είναι διπλός: αφενός η ουσιαστική αναβάθμιση της δουλειάς που γίνεται στην πιο ευαίσθητη και ξεχωριστή θέση στο ποδόσφαιρο και αφετέρου η ποδοσφαιρική εξωστρέφεια, δηλαδή η αναβάθμιση των ευκαιριών που δίνονται στους νεαρούς Έλληνες γκολκίπερς.

Τα 4 ιδρυτικά μέλη είχαν ήδη μια πρώτη εξαιρετική συνεργασία στο πολύ επιτυχημένο Πανελλήνιο Camp Τερματοφυλάκων, που διοργάνωσε η Athens Goalkeepers Academy στην Αθήνα, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2021. Στο εξής, αυτή η συνεργασία επεκτείνεται και γίνεται μόνιμη.

Τα 3 στάδια της αξιολόγησης

H Athens Goalkeepers Academy (AGA) θα δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς goalkeepers να εκπαιδεύονται και να αξιολογούνται από την ίδια ή από τις συνεργαζόμενες Σχολές. Στη συνέχεια θα δοκιμάζονται σε κορυφαίους συλλόγους από το εξωτερικό, εφόσον πληρούν τις αγωνιστικές προϋποθέσεις. Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει 3 στάδια: 1. Αξιολόγηση από μια εκ των συνεργαζόμενων Σχολών 2. Αξιολόγηση από το τεχνικό επιτελείο της AGA 3. Αξιολόγηση από ομάδα του εξωτερικού στο προπονητικό της κέντρο

Η AGA είναι η μοναδική Σχολή Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, η οποία έχει το “πράσινο φως” από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους να εκπαιδεύει και να αξιολογεί η ίδια τερματοφύλακες για λογαριασμό τους. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το ειδικό τμήμα διαμεσολάβησης, την AGA Agency, τούς στέλνει απευθείας στα προπονητικά κέντρα των συγκεκριμένων ομάδων στο εξωτερικό, προκειμένου να κάνουν την τελική αξιολόγηση οι κορυφαίοι προπονητές τερματοφυλάκων του κόσμου.

Α. Αντωνόπουλος «Διαρκής συνεργασία»

Ο επικεφαλής της Goalkeeper School Academy που εδρεύει στην Αμαλιάδα, Ανδρέας Αντωνόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα υπάρχει διαρκής συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες που θα δίνονται στους γκολκίπερς, οι οποίοι θα έρχονται στις Σχολές των Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων. Για παράδειγμα, αν υπάρχει κάποιος καλός τερματοφύλακας στη Σχολή μας, θα αξιολογείται στη συνέχεια και από την AGA. Κι αν κριθεί έτοιμος, θα πηγαίνει στο εξωτερικό για δοκιμαστικά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος