FOLLOW US: facebook twitter

Στο… μικροσκόπιο της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά στην Ηράκλεια 

Ημερομηνία: 20-07-2023 | Συντάκτης:

Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στην Ηλεία για εμπρησμούς

Στο στόχαστρο των εμπρηστών φαίνεται ότι έχει μπει και για αυτό το καλοκαίρι η Ηλεία, αφού οι δύο προχθεσινές πυρκαγιές στην Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στα Λαστέικα του δήμου Πύργου θορύβησαν την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών του Σώματος, δεν ήταν «τυχαία» συμβάντα ούτε προήλθαν από κάποιου είδους ανθρώπινη αμέλεια, αλλά από συνειδητό εμπρησμό.

Πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι από χθες είναι στην Ηλεία Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) από την Πάτρα, για να συνδράμει στις έρευνες του Ανακριτικού της ΠΥ Πύργου για τη φωτιά στην Ηράκλεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβάν στη συγκεκριμένη τοπική κοινότηα εκδηλώθηκε πολύ κοντά στο σημείο όπου είχαν εκδηλωθεί απανωτές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες περί εκούσιου εμπρησμού με απροσδιόριστα προς το παρόν κίνητρα.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση πίσω από το κοιμητήριο της Ηράκλειας και έκαψε τρία στρέμματα υπώροφης βλάστησης χαλεπίου πεύκης και δύο στρέμματα λιοστάσια. Ήδη έχουν συλλεχθεί στοιχεία και πληροφορίες για τη διερεύνηση του συμβάντος, με στόχο αρχικά να προσδιοριστούν τα κίνητρα της ενέργειας.

Παράλληλα, τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου εξετάζουν με μεγάλη προσοχή και την πυρκαγιά στα Λαστέικα, καθώς ο χώρος και ο χρόνος εκδήλωσης της πυρκαγιάς αξιολογείται ως «ύποπτος» και καθόλου τυχαίος. Με βάση τις πρώτες τους εκτιμήσεις, πρόκειται για φωτιά που ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι και πιθανότατα από κάποιον που εκείνη την ώρα διέσχιζε τον δημοτικό δρόμο που ενώνει τη συνοικία Ντόμπρινο με το υπόλοιπο τμήμα των Λαστεΐκων. Το γεγονός ότι η φωτιά εντοπίστηκε σε λιοστάσι σε ανηφορικό σημείο πολύ κοντά στην κατοικημένη ζώνη, καθιστά το συγκεκριμένο συμβάν πολύ υψηλής επικινδυνότητας και έχει δημιουργήσει πρόσθετο προβληματισμό στην Πυροσβεστική για τα κίνητρα ενός τέτοιου εμπρησμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος