FOLLOW US: facebook twitter

«Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για το κολυμβητήριο Πύργου

Ημερομηνία: 20-07-2023 | Συντάκτης:

Εντάχθηκε στο ΠΠΑ Δυτικής Ελλάδας με 650.520€ με απόφαση Φαρμάκη.

Εξασφαλισμένη είναι πλέον η χρηματοδότηση τη επέκτασης των υποδομών και της αποκατάστασης του ανοιχτού κολυμβητηρίου Πύργου, καθώς εντάχθηκε και επίσημα στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές στον τομέα του αθλητισμού» του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας 2021-2025.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, το έργο χρηματοδοτείται με 650.520 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και η δημόσια δαπάνη της πράξης εγγράφεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης επέκτασης του Κολυμβητηρίου Πύργου προβλέπει την κατασκευή ενός νέου κτιρίου επιφανείας 103,40 τ.μ. (διαστάσεως 18,80μ.χ 5,50μ.), που  θα αποτελείται από δύο ενότητες με χρήση αποδυτηρίων αγοριών – κοριτσιών, και ενός χώρου γραφείου (διαστάσεων 5,40μ.χ 4,00μ.).

 Στο υφιστάμενο κτίριο αποδυτηρίων ανδρών-γυναικών, στις εξωτερικές όψεις του, και μετά από κατάλληλη προετοιμασία των επιφανειών του θα γίνει επένδυση με εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη), θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των υφιστάμενων εξωτερικών ανοιγμάτων από αλουμίνιο με θερμοδιακοπή, τα δε παράθυρα θα φέρουν ενεργειακούς υαλοπίνακες, θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των υφιστάμενων εξωτερικών ανοιγμάτων από αλουμίνιο με θερμοδιακοπή, τα δε παράθυρα θα φέρουν ενεργειακούς υαλοπίνακες. Eπιπλέον, στον υφιστάμενο χώρο αποδυτηρίων, προβλέπεται η διαμόρφωση δύο νέων W.C για ΑμεΑ ανδρών-γυναικών πλήρως εξοπλισμένων.

Tέλος, περιμετρικά των αποδυτηρίων ανδρών-γυναικών θα τοποθετηθεί διαχωριστικό πέτασμα από έγχρωμο plexiglass ύψους 4,5μ. περίπου σε συνδυασμό με κατακόρυφα γαλβανισμένα στοιχεία στήριξης, θα υπάρχει κτίσμα με χρήση αναψυκτήριου, θα γίνει επισκευή και αναβάθμιση χώρου αποθήκης και χώρου W.C επισκεπτών, επισκευή-αναβάθμιση του υφιστάμενου χώρου της κερκίδας και των δύο υφιστάμενων κολυμβητικών δεξαμενών, καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος