FOLLOW US: facebook twitter

Στο ΕΣΠΑ 2021-2027 Δυτικής Ελλάδας η ύδρευση της Ολυμπίας

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:

-Έργο δύο εκατ. ευρώ εντάχθηκε με απόφαση Φαρμάκη

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» εντάχθηκε το έργο της τηλεπαρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε τη σχετική απόφαση. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,06 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο προβλέπει τη συγκέντρωση των πληροφοριών από όλες τις εγκαταστάσεις Ύδρευσης σε Κέντρο Ελέγχου και τη συνολική επεξεργασία τους. Σε συνδυασμό με το σύστημα διαχείρισης Υδατικών Πόρων και την ηλεκτρονική αποτύπωση του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού θα οδηγήσει, μέσω κατάλληλου λογισμικού στην άμεση σφαιρική παρουσίαση των αποθεμάτων, της κατανάλωσης, του ισοζυγίου νερού την παρακολούθηση της ποιότητας νερού και στην δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Ακολούθως και μέσα από την αποκτηθείσα εμπειρία στην κατάστρωση καθημερινού πλάνου οι μηχανικοί, εργοδηγοί και υδρονομείς θα επιτύχουν την βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος που ελέγχει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην παρακολούθηση της ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ του παρεχόμενου νερού από πηγές και γεωτρήσεις με συνεχή εποπτεία της στάθμης των δεξαμενών τροφοδοσίας.

Το προτεινόμενο σύστημα βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και ελέγχου διαρροών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Δήμου αποτελείται από: Τοπικούς Σταθμούς (ΤΣ) που θα τοποθετηθούν σε ενενήντα θέσεις του εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, απ’ όπου θα παρέχεται η τηλεπαρακολούθηση δεδομένων του δικτύου.

Οι εγκαταστάσεις αυτές αφορούν σαράντα επτά (47) Δεξαμενές που ονομάζονται Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου Δεξαμενών (ΤΣΕΔ), τρεις σταθμούς παρακολούθησης ποιότητας νερού (υπολειμματικό χλώριο) που ονομάζονται Τοπικοί Σταθμοί Υπολειμματικού Χλωρίου (ΤΣΥΧ) και σαράντα σταθμούς παρακολούθησης της πίεσης του δικτύου ύδρευσης διάφορων οικισμών του Δήμου που ονομάζονται Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου Πίεσης (ΤΣΕΠ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος