FOLLOW US: facebook twitter

Στο… επανιδείν με συγκεκριμένη πρόταση και κοστολόγιο

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

potoki-syskepsi-athina

Στο Υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν χθες το πρωί όπως είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, οι δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μαζί με άλλους τέσσερις δημάρχους και εκπροσώπους των δήμων Αιγιαλείας, Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς και Πύλου, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση ενός πιλοτικού σχεδίου διαχείρισης δεματοποιημένων σκουπιδιών από δύο εταιρίες.  Για τους δήμους Πύργου και Ήλιδας, το ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους ήταν έκδηλο, καθώς «καίγονται» για να αδειάσουν ο ένας το Ποτόκι από τις μπάλες των σκουπιδιών και ο άλλος τα Κονιδέικα.

 Η παρουσίαση έγινε από δύο Γάλλους και δύο Ολλανδούς εκπροσώπους δύο διαφορετικών εταιρειών, παρουσία του Γ.Γ διαχείρισης Απορριμμάτων του Υπουργείου Ευάγγελλου Καπετάνιου, ενώ προς το τέλος της συνάντησης παρευρέθηκε και ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση των ξένων εταιρειών αφορά δυνατότητα διαχείρισης 300.000 τόνων δεματοποιημένων απορριμμάτων ή 170.000 δεμάτων και η πρόταση περιλάμβανε δύο εναλλακτικές. Η μία ήταν μεταφορά των δεμάτων και διαχείρισή τους σε άλλο χώρο και η άλλη επί τόπου διαχείριση των δεμάτων μέσω ενός είδους μηχανικής διαλογής, κάτι παρεμφερές με αυτό που θα γίνεται στην Τριανταφυλλιά.

Ωστόσο η παρουσίαση ήταν ασαφής, γι’ αυτό και ο κ. Καπετάνιος όταν ολοκληρώθηκε, ζήτησε από τους ξένους εκπροσώπους των δύο εταιριών πλήρη πρόταση με λεπτομέρειες εγγράφως και κοστολόγιο, έτσι ώστε το θέμα να επανεξεταστεί με συγκεκριμένα δεδομένα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δήμαρχοι δεν είδαν στην πρόταση την λύση που επιθυμούν και δεν επέστρεψαν… ανακουφισμένοι, αλλά επιφυλακτικοί μέχρι νεωτέρας.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος