FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΜΕ Ηλείας: Ζητούν απόσυρση της τροπολογίας για διορισμούς αναπληρωτών

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

elme-diamarturia-floga

-Ανακοίνωση για το ζήτημα των διορισμών και των αναπληρωτών 20/04/2016

-Καμία απόλυση αναπληρωτών – να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία του υπουργείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ηλείας για το ζήτημα των διορισμών των αναπληρωτών, διεκδικώντας την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προκατόχων της  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει  τα πιο αντιδραστικά μέτρα στην παιδεία, που περιέχονται  στο 3ο μνημόνιο και υπαγορεύονται από Θεσμούς- ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ.

Ο υπουργός παιδείας υλοποιεί όλα όσα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Διαμαντοπούλου και ο Αρβανιτόπουλος. Εμπαίζει όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο ότι τάχα πραγματοποιεί τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία και ταυτόχρονα καταθέτει και ψηφίζονται στη Βουλή τροπολογίες και διατάξεις που διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση και υπουργείο συνεχίζουν για  6η χρονιά να μην υλοποιούν μόνιμους διορισμούς, εκμηδενίζουν την προϋπηρεσία των αναπληρωτών και οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους που υπηρέτησαν χρόνια ολόκληρα στα σχολεία. Διαλύουν την ΤΕΕ και δημιουργούν δεξαμενή πλεοναζόντων καθηγητών. Χτυπούν άμεσα την ειδική αγωγή και καταργούν τα τμήματα ένταξης. Κλείνουν νηπιαγωγεία. Συγχωνεύουν και  καταργούν τμήματα στοιβάζοντας τους μαθητές στις τάξεις.

Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 30000 κενά στα σχολεία. Ήδη επεξεργάζονται σχέδια για αύξηση ωραρίου, αύξηση διδακτικής ώρας, αλλαγή στις ώρες των μαθημάτων στα ωρολόγια προγράμματα, αλλαγές στις αναθέσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις, κα.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν νέο γύρο απολύσεων συναδέλφων, ίδιο περίπου σε αριθμό με αυτόν του 2013. Και αυτό γιατί η ουσιαστική κατάργηση της προϋπηρεσίας πετάει του χρόνου έξω από την εκπαίδευση 2500 αναπληρωτές. Όχι ένα νούμερο, αλλά χιλιάδες συναδέλφους που  εδώ και χρόνια γυρίζουν όλη τη χώρα, με μεγάλο προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος για να στηρίξουν τη δημόσια εκπαίδευση, το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Οι αποφάσεις του ΣΤΕ είναι το πρόσχημα για περαιτέρω αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

 Οφείλουμε να αναμετρηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να προασπίσει τις κατακτήσεις του, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη μόρφωση. Απαιτώντας άμεσα:

  • Απόσυρση της διάταξης Φίλη για τις προσλήψεις αναπληρωτών
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομισθία. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσους παραμένουν αναπληρωτές.
  • Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς τώρα στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης πτυχίου. Κατάργηση του ν. 3848/2010.
  • Κονδύλια τώρα για διορισμούς και λειτουργία σχολείων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος