FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία για το ύψος του τσεκ

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

syntaxeis

Άρχισε να πιστώνεται από χθες το απόγευμα η β΄ δόση ενιαίας ενίσχυσης για την εξόφληση του τσεκ των αγροτών

Αγωνία για το τι θα τους… μείνει λόγω παρακρατήσεων!

Άρχισε μετά τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η πίστωση των λογαριασμών των αγροτών με τα αντίστοιχα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ύψους 700 εκατ. Ευρώ για την εξόφλησή τους, μετά από μεγάλη καθυστέρηση και έντονες διαμαρτυρίες από τους παραγωγούς.

Όπως ανέφερε αργά το απόγευμα το agronews.gr «Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν από νωρίς έτοιμη να υποδεχθεί και να «τρέξει» τις δισκέτες και να πιστώσει τα προβλεπόμενα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ποσά και η καθυστέρηση αυτή τη φορά προήλθε από τον ΕΛΓΑ που δεν είχε δώσει έγκαιρα τις δικές του δισκέτες, ώστε να γίνει η παρακράτηση μέρους των ενισχύσεων που αφορούν στις εισφορές ασφάλισης της παραγωγής.

Σημειωτέον ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε προς στιγμήν πρόσβαση στη βάση δεδομένων με τα ποσά του κάθε παραγωγού, για να κλείσει λίγο αργότερα την εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα σε αναμονή των δεδομένων από τον ΕΛΓΑ.»

Έτσι, από σήμερα το πρωί, οι αγρότες θα μπορέσουν να δουν στους τραπεζικούς τους  λογαριασμούς  τα ποσά που πιστώθηκαν  με τη δεύτερη δόση των ενισχύσεων, που αντιστοιχούν στα υπόλοιπα 10%  βασικής ενίσχυσης , καθώς το 90% είχε πληρωθεί από τα Χριστούγεννα – και στο λεγόμενο πρασίνισμα. Πολλοί βέβαια αγρότες έσπευσαν από χθες το βράδυ να πιάσουν σειρά στα ΑΤΜ για να δουν αν όντως μπήκαν τα χρήματα που περιμένουν για να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.

Οι αγρότες, ωστόσο, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τα χρήματα που αναμένεται να βρουν στους λογαριασμούς του. Κι αυτό αφενός γιατί η έκδοση των οριστικών δικαιωμάτων κινήθηκε στα επίπεδα των προσωρινών, απογοητεύοντας τους παραγωγούς που περίμεναν περισσότερα και αφετέρου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενστάσεις –τουλάχιστον οι δύσκολες – δεν εξετάστηκαν καν, µε αποτέλεσμα εκατοντάδες αγρότες να µμείνουν για άλλη µια φορά εκτός πληρωμής.

Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαιώνει την είδηση και  σύμφωνα με ανακοίνωσή του τονίζει ότι χθες το απόγευμα άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο πληρωμής των αγροτικών επιδοτήσεων με το ΑΦΜ και οι περίπου 700.000 δικαιούχοι μπορούν να δουν τα ποσά που πληρώθηκαν από το υπόλοιπο 10% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα.

« Για τον έλεγχο οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί χρειάζεται να γνωρίζουν το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ ή τα τέσσερα τελευταία νούμερα της ταυτότητας τους. Η πληρωμή αφορά το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης που ορίστηκε στο 10% αφού πριν τα Χριστούγεννα είχε πληρωθεί το 90% αλλά και την ενίσχυση για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον «Πρασίνισμα». Παράλληλα ήδη ανοικτό είναι το σύστημα για την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ για τις επιδοτήσεις του 2016 ενώ οι παραγωγοί γνωρίζουν τι θα πληρωθούν έως και το 2019 αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη αναρτήσει τα οριστικά δικαιώματα της προγραμματικής περιόδου 2016-2020.»

Πληρώθηκαν χθες οι συντάξεις ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

Χθες Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, καταβλήθηκαν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, μετά από σχετική  απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την οποία καθορίζονται οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, του μηνός Μαϊου 2016.

Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΝΑΤ, κ.λπ.) θα καταβληθούν σήμερα  Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος