FOLLOW US: facebook twitter

Στο αντιπυρικό πλάνο η Σκαφιδιά και το βουνό Κατακόλου

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Τι συζήτησαν ο γ.γ. Δασών, Κ. Αραβώσης, και ο δασάρχης Πύργου, Π. Λάττας

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αντιπυρικό καθαρισμό σε δασικές περιοχές του Πύργου σχεδιάζει το δασαρχείο, καθώς ο γενικός γραμματέας Δασών ενημερώθηκε από τον δασάρχη Παναγιώτη Λάττα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου για τις ανάγκες και ανέφερε ότι θα το διευθετήσει σύντομα.

Σύμφωνα με το πλάνο της υπηρεσίας, είναι αναγκαίοι οι καθαρισμοί σε σημεία όπως η Σκαφιδιά και το βουνό του Κατακόλου, ανάλογες με αυτές που έγιναν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με το πρόγραμμα anti-nero, για την αντιπυρική θωράκισή της.

Εκτός από το Κατάκολο και τη Σκαφιδιά, στον σχεδιασμό έχει συμπεριληφθεί και η περιοχή της Σαλμώνης, το Στρέφι και το Σμίλα, αλλά και η δυτική πλευρά της Αρχαίας Ολυμπίας, από τις εγκαταστάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας ως τα ξενοδοχεία.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, επιδίωξή του είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις προληπτικού χαρακτήρα, διότι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος γρήγορης εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς.

«Επιθυμία μας είναι να επεκτείνουμε τους καθαρισμούς στην περιοχή ευθύνης μας, ώστε να θωρακίσουμε τον δασικό πλούτο. Υπάρχουν σημεία όπως το βουνό του Κατακόλου και η Σκαφιδιά ή όλη η δυτική πλευρά της Αρχαίας Ολυμπίας, στα οποία θέλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις, για αυτό και ζητήσαμε χρηματοδότηση», επισήμανε ο κ. Λάττας αφήνοντας να εννοηθεί πως η απάντηση του κ. Αραβώση ήταν θετική για άμεσες ενέργειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος