FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο αγροτικού εξηλεκτρισμού στον Δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε η σχετική μελέτη από την Οικονομική Επιτροπή

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τον εξηλεκτρισμό των αγροτικών περιοχών δρομολογεί ο δήμος Ήλιδας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σχετική μελέτη για το έργο, προϋπολογισμού 284.638,97€, η οποία θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ήλιδας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007.

«Συγκεκριμένα θα γίνει βελτίωση και αναβάθμιση των δικτύων αγροτικού εξηλεκτρισμού αλλά και ηλεκτροφωτισμού, στις περιοχές αυτές, για την τόνωση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, που αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου βάσει του του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Γενικότερος στόχος της παρέμβασης είναι η δημιουργία προϋποθέσεων συγκράτησης του πληθυσμού στις τοπικές κοινότητες, με διευκόλυνση των επαγγελματικών τους (αγροκτηνοτροφικών) δραστηριοτήτων, με σκοπό την άρση απομόνωσης των πυροπλήκτων περιοχών», εξήγησε.

Το έργο περιλαμβάνει τη διανομή και τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές των κοινοτήτων Σκλίβα, Ροδιάς, Βουλιαγμένης, Ανθώνα, Μαζαρακίου, Κάμπου, Εφύρας Σιμόπουλου, Αγραπιδοχωρίου της ΔΕ Πηνείας, κοινότητες Αμαλιάδας, Περιστερίου, Γερακίου της ΔΕ Αμαλιάδας.

Το έργο θα εκτελεσθεί από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα. Το συνολικό κόστος του έργου προκύπτει από τα επιμέρους κόστη για κάθε θέση παρέμβασης, όπως αυτά έχουν προϋπολογιστεί από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανάλογα με τις απαιτούμενες εργασίες για την υλοποίηση της κάθε παρέμβασης.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα, καθώς η παράταξη Χριστοδουλόπουλου ψήφισε «παρών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος