FOLLOW US: facebook twitter

Στο 25% η πρόοδος κατασκευής της Πατρών – Πύργου

Ημερομηνία: 03-10-2023 | Συντάκτης:

Τι δήλωσε ο  πρόεδρος και CEO της Ολυμπίας Οδού για τον νέο αυτοκινητόδρομο

Το 25% προσεγγίζει η πρόοδος κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου, σύμφωνα με τον Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, καθώς όπως είναι γνωστό το έργο  έχει ενταχθείεκ νέου στο πλαίσιο της παραχώρησης της «Ολυμπίας Οδού. ‘Όπως ακόμα επισήμανε ο κ. Παπανικόλας, οι πρώτες ασφαλτοστρώσεις είναι γεγονός στην περιοχή της Αμαλιάδας και σύντομα θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Οι εργασίες προχωρούν καθημερινά και συγκεκριμένα γίνονται καθαρισμοί, κατασκευή επιχωμάτων, επεκτάσεις οχετών, ανακατασκευή Κάτω Διαβάσεων για τη διέλευση τοπικών οδών, εκσκαφές πλευρικών οδών, κατασκευή τεχνικών έργων, τοίχων αντιστήριξης και μετακίνηση υφιστάμενων δικτύων ηλεκτρισμού και ύδρευσης, ασφαλτόστρωση και κατασκευή κεντρικής νησίδας σε συγκεκριμένα σημεία, κατασκευή Γεφυρών και Διαβάσεων, εκσκαφές ορυγμάτων.

Το πρώτο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου, μήκους 13χλμ., από το Μιντιλόγλι έως και την Κάτω Αχαΐα, αφορά διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού. Τα υπόλοιπα 62 χιλιόμετρα είναι κατασκευή σε νέα χάραξη μέσω της κοιλάδας της Ήλιδας.

Σήμερα απασχολούνται στα τρία εργοτάξια περίπου 700 εργαζόμενοι και χρησιμοποιούνται 470 μηχανήματα. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει όλες τις καινοτομίες, που έχουν αναπτυχθεί στον αυτοκινητόδρομο σε λειτουργία, δηλαδή το τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα.

Το οδικό έργο

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος, μήκους 74,8χλμ, που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος. Θεωρητικά, σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα για το Πάτρα-Πύργος, θα πρέπει μέχρι τον Μάρτιο του 2025 να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 56 χιλιόμετρα που αφορούν το τμήμα από τον Πύργο μέχρι την Κάτω Αχαΐα και τα υπόλοιπα το καλοκαίρι του 2025 (40 μήνες διάρκεια). Στο Πάτρα-Πύργος προβλέπονται δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων στη Χ.Θ. 8+450 μεταξύ των Α/Κ ΒΙΠΕ και Κάτω Αχαΐας καθώς και περί την Χ.Θ. 67+900 μεταξύ των Α/Κ Αμαλιάδας και Α/Κ Πύργος. Επίσης προβλέπονται πλευρικοί σταθμοί διοδίων στους Ανισόπεδους Κόμβους Κάτω Αχαΐας & Αμαλιάδας. Στο νέο τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα λειτουργήσουν και δύο αμφίπλευροι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και ΚΕΣ περί τις Χ.Θ. 21+000 και 72+000. Ανά κατεύθυνση θα υπάρχουν 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ με κεντρική διαχωρηστική νησίδα. Συνολικά, προβλέπονταν να κατασκευαστούν 8 κόμβοι, 15 γέφυρες, 27 άνω και 37 κάτω διαβάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia