FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ξάνθη η Μικτή Χορωδία Πύργου για το Μάνο Χατζιδάκι

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Πύργου στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι
Συμμετείχε στην μεγάλη χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο έλληνα συνθέτη

Ένα ταξίδι στο όνειρο με αξέχαστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών εορτών το βράδυ του Σαββάτου. Το Κέντρο Πολιτισμού φιλοξένησε χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη, το Σιδηρόκαστρο, τον Πύργο και την μικτή χορωδία του Κέντρου πολιτισμού του Δήμου της Ξάνθης που αφιέρωσαν την χορωδιακή βραδιά στον Μάνο Χατζιδάκι.

Για το σκοπό αυτό ταξίδεψαν ως την Ξάνθη, για να συμμετέχουν στο αφιέρωμα στο Μάνο και στην συνάντηση των τεσσάρων χορωδιών, τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Πύργου, ερμηνεύοντας τραγούδια του κορυφαίου έλληνα συνθέτη που είχαν προετοιμάσει για την βραδιά αυτή.  Η εκδήλωση έκλεισε με τα μέλη όλων των χορωδιών επί σκηνής να ερμηνεύουν τον τσάμικο του Μάνου Χατζιδάκι και Νίκου Γκάτσου και τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών να ηχούν διαρκώς στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Η Μικτή Χορωδία Πύργου κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ξάνθη, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το σπίτι όπου έζησε και μεγάλωσε ο Μάνος Χατζιδάκις ως τα δέκα του χρόνια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος