FOLLOW US: facebook twitter

«Προωθώντας τα χρυσάφια του τόπου μας»: Εικονική Επιχείρηση με πραγματικά προϊόντα «Il pasta @ Home» από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας συμμετείχε για 8η συνεχομένη φορά στο πρόγραμμα «Νεανικής Επιχειρηματικότητας» και είναι από τα ελάχιστα, ίσως το μοναδικό  Δημόσιο σχολείο της χώρας μας που δραστηριοποιείται ανελλιπώς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα την τελευταία 8ετία.

Για άλλη μια χρονιά ο Γεωτεχνικός τομές ανέλαβε ένα μέρος της παραγωγής και της επεξεργασίας των τροφίμων, ενώ ο τομέας Οικονομίας και Διοίκησης ανέλαβε το λογιστικό μέρος και το marketing και management. Τα παιδιά καθόρισαν ρόλους,  δημιούργησαν τα προϊόντα, τα λογότυπα και το υλικό για την έκθεση, μοίρασαν μετοχές και τέλος έκλεισαν με τον ισολογισμό της επιχείρησης.

«Η προσπάθεια μας κάθε χρόνο είναι να δημιουργούμε εικονική επιχείρηση με πραγματικά προϊόντα, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν αύριο μετά την αποφοίτηση τους ως επαγγελματίες των τομέων που σπουδάζουν. Τα προϊόντα κατασκευάζονται αποκλειστικά με τα «χρυσάφια» του τόπου μας δηλαδή το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, και τα βιολογικά προϊόντα που παράγει η γη της Ηλείας με στόχο οι μαθητές μας να συνειδητοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν στα χέρια τους και να το αξιοποιήσουν ως αυριανοί επαγγελματίες» επισήμανε ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Κωνσταντούλας και πρόσθεσε ότι «Το σχολείο μας όλα αυτά τα χρόνια συγκεντρώνει και διαχέει τεχνογνωσία στα αντίστοιχα θέματα τόσο από τη συμμετοχή και σε άλλα εγχώρια προγράμματα όσο και από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+. Παρά το δεδομένο ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος των εξόδων της έκθεσης, εμείς σαν 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας, πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να δίνουμε την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν όχι μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και στις περίπου 30-40 δραστηριότητες που οργανώνει το σχολείο κάθε χρόνο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.. Με την επισήμανση ότι ποτέ αυτό δεν αποβαίνει εις βάρος των μαθημάτων».

Η φετινή συμμετοχή είχε σαν θέμα την παραγωγή μιας ατομικής συσκευασίας ζυμαρικών  μαζί με τη σάλτσα (με διάφορες γεύσεις)  και το μυρωδικό ελαιόλαδο. Επίσης συνοδευόταν από οδηγίες μαγειρέματος.

Η όλη διαδικασία υλοποιήθηκε αποκλειστικά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου όπως είναι και το πραγματικό νόημα του αντίστοιχου προγράμματος.

Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Athens Mall  στην Αθήνα στις 01/03/2019 και συμμετείχαν περισσότερα από 50 σχολεία από τη Νότια Ελλάδα και τα Νησιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος