FOLLOW US: facebook twitter

Στην Τριανταφυλλιά απορρίμματα του δήμου Αιγιαλείας

Ημερομηνία: 18-03-2022 | Συντάκτης:

Ομόφωνα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας την μεταφορά 11.000 τόνων ΑΣΑ μέχρι το τέλος του χρόνου – Αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης

  • Ο προϋπολογισμός όλης της σύμβασης διαμορφώνεται για την διάθεση των σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας σε 866.412,80 Ε

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Την μεταφορά μέγιστης ποσότητας 11.000 τόνων απορριμμάτων ( αστικών στερεών αποβλήτων ) του Δήμου Αιγιαλείας έως 31-12-2022 στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στη, «Τριανταφυλλιά» του Δήμου Ήλιδας του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας στην τελευταία της συνεδρίαση. Μάλιστα το θέμα τέθηκε προς συζήτηση ως κατεπείγον από τον δήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γιάννη Λυμπέρη λόγω της αδήριτης ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση αποβλήτων στο Δήμο Αιγιαλείας η οποία δεν επιδέχεται αναβολή.

Όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα, αποφασίστηκε η μεταφορά των Α.Σ.Α. του Δήμου Αιγιαλείας μέγιστης ποσότητας 10.000 τόνων έως 31-12-2021 και 17.000 τόνων έως 31-12-2022 στις νόμιμες εγκαταστάσεις επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στη ν Τριανταφυλλιά. Για τις πρώτες 10.000 τόνους Α.Σ.Α. έχουν υπογραφεί με τον Δήμο Αιγιαλείας οι σχετικές Προγραμματικές συμβάσεις, ενώ με πρόσφατο αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας, ζητείται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για Ποσότητα μόνο 11.000 τόνων για το 2022, με δεδομένο ότι η ποσότητα των 17.000 τόνων αποτελεί παραγωγή Α.Σ.Α. για ολόκληρο το έτος 2022, ενώ οι 11.000 τόνοι αποτελούν πρόβλεψη για το υπόλοιπο. Με βάση αυτά τα δεδομένα, αποφασίστηκε η μεταφορά των 11.000 τόνων συνολικά για όλο το έτος. Το τέλος επεξεργασίας/ταφής/εναπόθεσης ορίζεται στο ποσό των 63,52 ευρώ/τόνο πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός όλης της σύμβασης διαμορφώνεται για την διάθεση των σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας σε 698.720 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι συνολικού ποσού 866.412,80 ευρώ. Ο Δήμος Ήλιδας ευθύνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης για την καλή εκτέλεση των υποχρεώσεών και καθηκόντων του.

Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Αιγιαλείας, με σκοπό την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και υγειονομικής ταφής των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας.

Τέλος, ορίζει ως ως μέλη στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης, τον κ. Ευάγγελο Χριστοφόρου και τον κ. Ευγένιο Αστερή και ομόφωνα εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη για την υπογραφή της παραπάνω προγραμματικής σύμβασης καθώς και κάθε άλλης νόμιμης ενέργειας για την πραγμάτωσή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος