FOLLOW US: facebook twitter

Στην Αρχαία Ολυμπία ο διάσημος ποδηλατικός αγώνας «Tour de France»!

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του πλανήτη θα φιλοξενήσει η Ολυμπιακή γη με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και της ΕΥ ΖΗΝ Greece την 1η Απριλίου

Ν. Φαρμάκης: «Οι εικόνες της Αρχαίας Ολυμπίας θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο»

Άρωμα Ελλάδας αποκτά ο διασημότερος ποδηλατικός αγώνας του πλανήτη με τη διοργάνωση ενός etape 150 χιλιομέτρων στη χώρα μας. Ειδικότερα το περίφημο «L’Étape Greece by Tour de France», θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία, όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους για την σπουδαία αυτή διοργάνωση η ΕΥ ΖΗΝ Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που ήδη φιλοξενείται σε 22 χώρες και προσφέρει μια ανεπανάληπτη ποδηλατική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες. O θρύλος του Tour de France συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Αρχαίας Ολυμπίας! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να απολαύσουν ένα τερέν που συνδυάζει την ελληνική φύση και την αρχαία ιστορία, σε κλειστές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Με τον διακριτικό τίτλο Pioneersοι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν, ερασιτέχνες και επαγγελματίες και θα τερματίσουν στις κατηγορίες των 150kmκαι 75km θα κερδίσουν προνόμια στους αγώνες που θα ακολουθήσουν με ειδικές τιμές, earlyregistration στον ελληνικό αγώνα, αλλά και στο L’ÉtapeduTour, πλούσια δώρα και άλλα.

Νεκτάριος Φαρμάκης

Μιλώντας για τη σημασία της διοργάνωσης στην Ελλάδα του μεγαλύτερου ποδηλατικού γεγονότος που φέρει τη σφραγίδα του TourdeFrance, ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, τόνισε: «Η Αρχαία Ολυμπία, παγκόσμια κοιτίδα του αθλητικού ιδεώδους συναντιέται με μία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση μαζικής συμμετοχής. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι λέξεις “αθλητισμός” και “μαζικότητα”, αποτελούν τις λέξεις – κλειδιά που εμπεριέχονται στην στρατηγική εξωστρέφειας που έχουμε χαράξει, ειδικά όταν συνδέονται με την Αρχαία Ολυμπία. Μέσα από το L’ EtapeGreece, οι εικόνες της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια μάτια θα δουν την ομορφιά ενός τόπου, τον οποίο καθόλου τυχαία οι Αρχαίοι Έλληνες, επέλεξαν ως πρωτεύουσα αδελφοσύνης των ανθρώπων μέσω του αθλητισμού. Ταυτόχρονα, χιλιάδες άλλοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη φιλοξενία αυτού του τόπου. Η Δυτική Ελλάδα ανεβαίνει πλέον στο πόντιουμ των περιοχών που φιλοξενούν αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας και μετατρέπεται σε πρωταγωνίστρια. Προσκαλούμε κάθε φίλο του ποδηλάτου από τη χώρα μας, αλλά και όλο τον κόσμο, να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή. Ραντεβούστην Αρχαία Ολυμπία, την 1η Απριλίου…!»

Δ. Νικολακόπουλος

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε στον αθλητισμό και την τεράστια δύναμη του, μα πάνω από όλα πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις που πηγάζουν από την τεράστια ιστορία του τόπου μας .Περιμένουμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων και είμαστε σίγουροι, ότι όποιος βρεθεί και συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα, είτε ως αγωνιζόμενος, είτε ως θεατής, θα απολαύσει τη διαμονή και τη φιλοξενία της Ολυμπιακής Γης και την επόμενη μέρα κιόλας μπορεί να προγραμματίσει την επόμενη επίσκεψή του στα πανέμορφα και ιστορικά μέρη της Δυτικής Ελλάδας.»

Γ. Γεωργιόπουλος

Τη σημασία της φιλοξενίας της διοργάνωσης στην Αρχαία Ολυμπία τόνισε και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ,σημειώνοντας «Η Αρχαία Ολυμπία είναι ο τόπος που διαχρονικά προτρέπει τους ανθρώπους στην άμιλλα, στη φιλία, στις ανθρώπινες αξίες. Υπό το πρίσμα αυτό, η επιλογή της Ολυμπίας για τη διοργάνωση του 1ουL’Étape Greece, είναι ιδανική στο επίπεδο των συμβολισμών, αλλά όχι μόνο σ’ αυτό. Προσκαλώντας τους φίλους του υπαίθριου αθλητισμού σ’ αυτό το σπουδαίο event, θέλω να επισημάνω, ότι o Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε όλη του την έκταση διαθέτει θαυμάσιες οδικές διαδρομές και ελκυστικά σημεία ποικίλου ενδιαφέροντος: ιστορικού, αρχαιολογικού, φυσιολατρικού, γαστρονομικού.»

Από την πλευρά της η κα. Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΥ ΖΗΝ Greece: ευχαρίστησε τον ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης, την Kosmocar-SKODA, αλλά και τις εταιρίες GUEnergyGreece, Pharmacy 295, Κυκλοποδηλατική, Εθνική Ασφαλιστική, CoffeeIsland, MarathonBikes, τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας), το Υπουργείο Τουρισμού και βεβαίως την τοπική κοινωνία. «Με τη στήριξη όλων και εντατική δουλειά επιδιώκουμε να δώσουμε μία παγκόσμια διάσταση στον Αθλητικό Τουρισμό, εκπροσωπώντας κορυφαία brand στην Ελλάδα.»

Η Škoda ως αποκλειστικός ονομαστικός χορηγός υποστηρίζει αυτή τη μοναδική στιγμή. Ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Kosmocar-SKODA τόνισε ότι «για εμάς αποτελεί μόνο χαρά να βρεθούμε στη γραμμή εκκίνησης, προπορευόμενοι απότο επίσημο αυτοκίνητο της διοργάνωσης, το Skoda EnyaqiV, που θα δώσει την εκκίνηση του αγώνα με τον χαρακτηριστικό αλυτάρχη να βγαίνει από την οροφή του και να καθοδηγεί τους ποδηλάτες των διαδρομών TheRace (150km) και TheRide (75km).»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μετάλλιο που θα λάβουν όλοι οι αθλητές, περνώντας την αψίδα του τερματισμού. Συμβολίζει την πυγμή και την αγάπη για τον αθλητισμό, σε συνδυασμό με το ολυμπιακό πνεύμα που γεννήθηκε ανάμεσα στους κίονες που στέκουν ακόμα αγέρωχοι στην Αρχαία Ολυμπία.

Η πλατφόρμα εγγραφών κλείνει στις 27 Μαρτίου 2023 και λίγες θέσεις απομένουν με την οικονομικότερη τιμή που αλλάζει στις 20 Μαρτίου. Ραντεβού την 1η Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία!

Σεμινάριο εθελοντών στην ΠΕ Ηλείας

Στην ΠΕ Ηλείας πραγματοποιήθηκε μαλιστα προχθες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σεμινάριο εθελοντών για τον αγώνα L’Étape Greece by Tour de France. Στον αγώνα έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν εθελοντικά οι Ποδηλάτες Ζαχάρως, αξιοποιώντας την εμπειρία του αγώνα Δρόμος της Φωτιάς – Road of Fire που γίνεται στην Ζαχάρω, όπως και άλλοι Ποδηλατικοί σύλλογοι του νομού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος