FOLLOW US: facebook twitter

Ζητούν από τον δήμο Ήλιδας την αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας από την θεομηνία του 2021

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων όμορων περιοχών στην γέφυρα του Πηνειού στο Αγραπιδοχώρι- Βάλμη Πηνείας

  • Παρέμβαση και δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλου ότι θα κάνει ο ίδιος αυτοψία με κλιμάκιο μηχανικών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην γέφυρα του Πηνειού στο Αραπιδοχώρι – Βάλμη Πηνείας, προχώρησαν κάτοικοι των όμορων περιοχών πού ενώνει τήν Αχαΐα και την Ηλεία, ζητώντας την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στην γέφυρα από την θεομηνία του 2021. Από τα ακραία εκείνα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο κομμάτι εισόδου και εξόδου της γέφυρας.

Οι κάτοικοι ζητούν από το δήμο Ήλιδας να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση της ζημιάς, καθώς η γέφυρα αυτή ενώνει την Ηλεία με την Πάτρα και συνδέει τους κατοίκους της περιοχής με τις περιουσίες τους όπου η πρόσβαση καθίσταται δύσκολη. Παράλληλα εξυπηρετούνται υγειονομικά με το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν πρόεδροι των κοινοτήτων Αγραπιδοχωρι ου, Λάττα, Ξενιών, Πορτών, αυτοδιοικητικοί, και πολλοί κάτοικοι των όμορων περιοχών.

Δέσμευση Β. Γιαννόπουλου για αυτοψία στη γέφυρα με κλιμάκιο μηχανικών

Ο κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος που παρέστη ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε Πηνείας του δήμου Ήλιδας, επισήμανε ότι «το αίτημα των κατοίκων είναι δίκαιο και ότι πολλές φορές έχει φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική λύση. Οι κάτοικοι ωστόσο επικοινώνησαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο που έδειξε άμεσα ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ο ίδιος αυτοψία στην γέφυρα μαζί με κλιμάκιο μηχανικών . Τέλος οι κάτοικοι των όμορων περιοχών τον ευχαρίστησαν για την προσωρινή συντήρηση και λειτουργία της γέφυρας που έγινε πέρυσι, όπου ήταν άμεση ή ανταπόκριση του.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος