FOLLOW US: facebook twitter

Στην ανιούσα η παιδική φτώχεια

Ημερομηνία: 22-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα επιδόματα δεν έχτισαν ανάχωμα στην αύξηση της παιδικής φτώχειας και δεν κατορθώνουν να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της ακρίβειας. Κι αυτή η εκτίμηση, που απορρέει από την ανάλυση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)  συνοδεύει και την έκθεση που υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εγγύησης για το Παιδί.

Η ανάλυση του ΚΕΠΕ καταλήγει μεταξύ άλλων και στα εξής συμπεράσματα: Μπορεί τα επιδόματα να μείωσαν τον δείκτη της παιδικής φτώχειας για το σχολικό έτος 2022-2023, αλλά στην τρέχουσα περίοδο 2023-2024 η παιδική φτώχεια αυξήθηκε σε εθνικό επίπεδο ως αποτέλεσμα της ακρίβειας, της οποίας οι επιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται από τα επιδόματα.

 «Το απογοητευτικό αυτό εύρημα», επισημαίνει η μελέτη, «καταδεικνύει ότι τα επιδόματα δεν έχουν ουσιαστικές επιδράσεις στη συνιστώσα της διατροφής και άρα είναι απαραίτητα περισσότερα μέτρα. Ειδικότερα, προτείνεται τα σχολικά γεύματα να επεκταθούν σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, σε όλες τις τάξεις, για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εισοδηματικών ή άλλων κριτηρίων και, απολύτως, κανένα παιδί να μη μένει εκτός αυτής της σημαντικής υποστήριξης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia