FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ανδραβίδα αύριο Τρίτη 20/4 εκτός απροόπτου ο Πρωθυπουργός

Ημερομηνία: 19-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Η 117 Π.Μ Ανδραβίδας ανοίγει τις πύλες της στους δημοσιογράφους

Η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021» συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία.  Αύριο Τρίτη, 20 Απριλίου,  η 117 ΠΜ και το ΚΕΑΤ  ανοίγουν στους δημοσιογράφους τις πύλες τους τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μάλιστα φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον  Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται αύριο την 117 ΠΜ συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος ενδέχεται να βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ήδη προετοιμασία στην Ανδραβίδα για την κάθοδο του κ. Μητσοτάκη, ετοιμάζεται και τιμητικό άγημα για την υποδοχή του, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός θα παραστεί σε πολυεθνική άσκηση. Την δεδομένη στιγμή όπου τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται για μια ακόμα φορά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, θεωρείται σίγουρο ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει μια καλή ευκαιρία να στείλει μήνυμα στην Τουρκία, μέσα από την 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα που την δεδομένη στιγμή θεωρείται το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ευρώπης. Σχεδόν κάθε πέντε λεπτά, μέρα – νύχτα καταγράφει και μια απογείωση ή μια προσγείωση μαχητικού αεροσκάφους.

Με τον ΗΝΙΟΧΟ, εκατό μαχητικά αεροπλάνα από έξι χώρες έχουν τη βάση τους στην Ανδραβίδα, μετέχοντας στην πιο σημαντική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην πολυεθνική αεροναυτική άσκηση. Με τα φτερά του σκεπάζουν τους ελληνικούς ουρανούς από το βόρειο Αιγαίο έως τα νότια της Κρήτης και από το Επτάνησα έως το σύμπλεγμα Μεγίστης. Πρόκειται για την κάλυψη ολόκληρου του FIR Αθηνών, με ασκήσεις που πραγματοποιούνται τούτες τις ημέρες στην εσχατιά του Αιγαίου, εκεί κοντά στο Καστελλόριζο και σε ορισμένες νησίδες με σημειολογική σημασία, όπως η Παναγιά, οι Φούρνοι, οι Ανθρωποφάγοι. Από εκεί κάποιο μαχητικό όλο και θα περάσει που μετέχει στην άσκηση.

Αναμένεται λοιπόν η επίσημη ανακοίνωση για την  εκτός απροόπτου, κάθοδο του Πρωθυπουργού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος