FOLLOW US: facebook twitter

Στην ανακρίτρια η μητέρα των τριών κοριτσιών-Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τον περασμένο Ιανουάριο. Έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων από την πλαϊνή είσοδο, με κουκούλα και αλεξίσφαιρο, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. 

Η 33χρονη αναμένεται να ζητήσει και να λάβει την προθεσμία, όπως προβλέπεται από το νόμο, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια δεν φέρεται να είχε μεταστροφή και να είπε κάτι διαφορετικό στους αστυνομικούς, κατά την κατάθεση της στη ΓΑΔΑ, σε σχέση με όσα υποστήριζε πριν τη σύλληψή της.

Ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, που φέρεται να μην την είχε επισκεφτεί από χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση, παραιτήθηκε το πρωί από την υπεράσπισή της, ενώ αναμένεται ανακοίνωσή του για τους λόγους της απόφασης να εγκαταλείψει την υπόθεση. Η μητέρα συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνη για την τέλεση εγκλημάτων και τον εισαγγελέα να κρίνει ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχαν την Κυριακή στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Έδειχναν ότι εντοπίστηκε η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που σε μεγάλη δοσολογία προκαλεί ταχυκαρδία και αναπνευστική καταστολή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε υποξαιμία και βραδυκαρδία.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διώξεις

Πλέον εξετάζεται εάν η γυναίκα εμπλέκεται στους θανάτους τον δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένα και Ίριδα, καθώς η προανακριτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Εξετάζεται επίσης ο ρόλος δύο συγγενικών προσώπων, τα οποία ενδέχεται να κληθούν να καταθέσουν. Μέχρι αργά χθες βράδυ, πάντως, δεν αναζητούνταν από τις Αρχές ο πατέρας των παιδιών.

Συγγενείς της κατηγορουμένης αναγκάστηκαν να φύγουν τα ξημερώματα από το σπίτι, που διέμενε εκείνη στην Πάτρα, αφού ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους έμειναν απ’ έξω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ανθρωποφαγία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ, όπως και η… παρέλαση «ειδικών» στα τηλε-παράθυρα. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου επιδίδονται σε κατάρες και βρισιές, πριν καν η 33χρονη οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος