FOLLOW US: facebook twitter

Δόξα Ν.Μ.-ΠΑΟ Βάρδας 0-1: Βλέπει τελικό ο ΠΑΟΒ

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νίκησε με γκολ του Κουλούρη στη Ν. Μανωλάδα και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ξεκίνησαν χθες τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ηλείας MARKET IN, με τον πρώτο αγώνα του ζευγαριού Δόξα Ν.Μανωλάδας-ΠΑΟ Βάρδας, στο «Β. Μουρκιώτης», που βρήκε νικητή τον ΠΑΟΒ με σκορ 0-1. Το άλλο παιχνίδι των ημιτελικών, Αίας-Πανηλειακός, μετατέθηκε για την επόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου. Οι επαναληπτικοί ημιτελικοί Κυπέλλου θα γίνουν την Κυριακή 10 Απριλίου (δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ). Το γειτονικό ντέρμπι στην Ν.Μανωλάδα διεξήχθη σε απολύτως φίλαθλα πλαίσια, ωστόσο το παρακολούθησαν λίγοι φίλαθλοι, περίπου 150.


Το παιχνίδι

O ΠΑΟΒ είχε την εδαφική υπεροχή στο α΄ ημίχρονο και κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει, κάτι που τελικά κατάφερε με τον Ηλία Κουλούρη. Αρχικά, στο 11΄ από γέμισμα του Περικλή Πολίτη, κεφαλιά του Κουλούρη πέρασε άουτ, στην πρώτη καλή φάση του αγώνα. Η Δόξα, που έψαξε τις γρήγορες αντεπιθέσεις στο α΄ ημίχρονο, σε μία από αυτές, στο 30΄, ο Καλογερόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Βορύλλας απέκρουσε. Δύο λεπτά μετά, δυνατό σουτ του Λαθύρη έφυγε άουτ και στο 35΄ έγινε το 0-1. Ο Σταυρόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάσαρε στον Κουλούρη και ο πρώην παίκτης των «αετών» πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία. Στο 40΄ σουτ του Διονυσόπουλου απέκρουσε ο Κανελλόπουλος και στο 42΄ ο Παναγόπουλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε λίγο άουτ, στην τελευταία καλή φάση του α΄ μέρους.

Στις αρχές της επανάληψης και δη στο 48΄ ο ΠΑΟΒ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Καφεντζής έβγαλε σέντρα, ο Τσιρίκος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα. Από κει και πέρα, η Δόξα προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, αλλά ο ΠΑΟΒ στάθηκε καλά αμυντικά, ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε. Τουναντίον, στο 82΄ λίγο έλειψε να κάνει το 0-2, όταν από πάσα του Σταυρόπουλου στον Πυρρή, αυτός τετ-α τετ με τον Κανελλόπουλο, δεν κατάφερε να τον νικήσει (απέκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ της Δόξας). Και δύο λεπτά μετά σε αντεπίθεση του ΠΑΟΒ, ξανά ο Πυρρής, σούταρε άουτ. Το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο ΠΑΟΒ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.


Δόξα Ν.Μ.: Κανελλόπουλος, Δημητρόπουλος (85′ Κολίτσι), Μπλετσάκης, Πυρρής, Σδρόλιας, Σαρανταυγάς, Γ. Πολίτης, Παναγόπουλος, Καλογερόπουλος, Παπαδάτος (90΄ Διον. Παναγόπουλος), Παντελής (70′ Λιακόπουλος).

ΠΑΟΒ: Βορύλλας, Π. Πολίτης, Διονυσόπουλος (46′ Καφεντζής), Παπασπηλιόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Λιόσης, Τσιρίκος (72′ Φερεκίδης), Μαυρόπουλος, Κουλούρης (66′ Πυρρής), Σταυρόπουλος (90′ Παλούμπης), Λαθύρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος