FOLLOW US: facebook twitter

“Στη μεγάλη οθόνη” με άρωμα σινεμά!

Ημερομηνία: 19-04-2024 | Συντάκτης:

Πρεμιέρα σήμερα για τα “Χρώματα της Ήλιδας” με την  νέα τους μουσική παράσταση στον Απόλλωνα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Την 20η θεματική σεζόν τους μέσα στα 28 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας στην περιοχή μας, παρουσιάζει η δημοφιλής ορχήστρα  “Τα Χρώματα της Ήλιδας, με μια μουσική παράσταση – έκπληξη  που φέρει τον τίτλο “ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ”.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Ελληνικού κινηματογράφου,  που κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή, μέσα από μελωδίες και τραγούδια  που αγαπήσαμε, από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές που έχουν σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή. Χθες το μεσημέρι, μέλη της ορχήστρας και συγκεκριμένα, ο μαέστρος Γιώργος Γκιντζίρης, η  Χαρά Σκουλαρίκου – τραγούδι και ο μουσικός στο μπουζούκι Παύλος Αυγερινόπουλος, σε συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στο θέατρο Απόλλων όπου και θα εμφανιστούν, μιλώντας για την νέα τους παράσταση.

Ο Γιώργος Γκιντζίρης που είναι η  μουσική “ψυχή”, ο ιδρυτής,  μουσικοσυνθέτης και μαέστρος της ορχήστρας, ανέφερε ότι η φετινή τους παράσταση “Στη μεγάλη οθόνη”, θα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, ταξιδεύοντας σε 4 δεκαετίες από αυτήν του 1950 μέχρι και τη δεκαετία του ’80. Επίσης όπως αποκάλυψε, θα ακουστούν και κάποια τραγούδια από ξένες ταινίες όπου είτε ο τραγουδιστής ή ο ηθοποιός  είτε ο σκηνοθέτης ήταν Έλληνες και ξεχώρισαν  ανάμεσα στα ‘διαμάντια” του κινηματογράφου.

Ο ίδιος έχει κάνει όπως πάντα την επιλογή των τραγουδιών και έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση, ενώ όπως μας είπε θα είναι μια παράσταση διαδραστική. Άλλωστε αυτό το στιλ των παραστάσεων που περιέχει είτε αφηγηματικά μέρη, είτε διαλόγους εκτός από το μουσικό μέρος την είχαν υιοθετήσει και στην προηγούμενη επιτυχημένη και εντυπωσιακή  τους παράσταση “Από τον Σολωμό στον Γκάτσο”.  

Περισσότερα  για τίτλους και ταινιών και τραγουδιών, δεν θέλησε να μας αποκαλύψει, για να μπορέσουμε να τα απολαύσουμε επί σκηνής! Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Παύλο Αυγερινόπουλο, που όπως είπε είναι ένα εξαιρετικός καλλιτέχνης γι’ αυτό και χωρίς δεύτερη σκέψη του ανατέθηκε να φιλοτεχνήσει την αφίσα που όπως θα δούμε παρουσιάζει τον παλιό κινηματογράφο ΠΑΝΘΕΟΝ του Πύργου, που στις σκοτεινές του αίθουσες οι Πυργιώτες ήρθαν σε επαφή με την μαγεία του κινηματογράφου σε αλλοτινές εποχές.  Την επιλογή και επιμέλεια των εικόνων που συνοδεύουν την παράσταση, έκανε ο νεαρός Δημήτρης Γκιντζίρης (γιος του Γιώργου), ενώ το βίντεο με το τρέιλερ της παράστασης ο Παναγιώτης Κατσίβας.

Η τραγουδίστρια της παράστασης Χαρά Σκουλαρίκου παρουσίασε από την πλευρά της, τα μέλη και τους συντελεστές της ορχήστρας και της παράστασης: Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι Παύλος Αυγερινόπουλος και Θανάσης Πουλακίδας στα μπουζούκια, ο Νίκος Στεφανίδης στην κιθάρα, Δημήτρης Μαλεβίτης στο μπάσο, Ελένη Τσαντίλη στο βιολοντσέλο, Δημήτρης Πανδής στα τύμπανα. Τραγούδι η Χαρά Σκουλαρίκου, ο Θανάσης Πουλακίδας και ο Γιώργος Γκιντζίρης στο πιάνο. Στους διαλόγους οι ηθοποιοί Παναγιώτα Ιωάννου από την Ομάδα Τέχνης “Δούρειος Ίππος” και ο Γιάννης Μανώλης από τη Θεατρική Ομάδα Πύργου.

Τέλος ο κ. Παύλος Αυγερινόπουλος κάλεσε τον κόσμο να έρθει να δει την παράσταση Παρασκευή και Σάββατο 19 και 20 Απριλίου 26, 27 Απριλίου στο Θέατρο Απόλλων στις 21:15. Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ, ενώ το μαθητικό 5 ευρώ.  Η προπώληση  εισητηρίων γίνεται από το  Κατάστημα Οπτικών Πανδής, στην Οδό Πατρών 24 στον Πύργο αλλά και στα ταμεία του θεάτρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος