FOLLOW US: facebook twitter

Στάχτη 40 στρέμματα στους Σχίνους Ζαχάρως

Ημερομηνία: 25-04-2024 | Συντάκτης:

-Κινδύνεψαν σπίτια και αθλητικές εγκαταστάσεις

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής στην πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της φετινής χρονιάς στην Ηλεία, η οποία εκδηλώθηκε λίγo μετά τις 4 το απόγευμα στους Σχίνους Ζαχάρως, σε αγροτοδασική έκταση πολύ κοντά στην κατοικημένη ζώνη.

Παρά τις δυσκολίες στην ορατότητα εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης και τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας κατάφεραν να αποτρέψουν τον κίνδυνο για τα σπίτια και τις εγκαταστάσεις του χωριού, συνεπικουρούμενες από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να την οριοθετήσουν και να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Την επιχείρηση  κατάσβεσης συντόνισαν αρχικά ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος Νίκος Σμαρνάκης και ο διοικητής των Π.Υ. Ηλείας Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης, ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο πεδίο της πυρκαγιάς και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βασίλης Σολδάτος. Παρών στονσυντονισμό των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και υδροφόρων ήταν ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θοδωρής Λώλος ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο σημεο και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης.Συνολικά κινητοποιήθηκαν 31 οχήματα με 80 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου από την 6ης ΕΜΟΔΕ, μία από την 6η ΕΜΑΚ και όπως μηχανήματα του δήμου Ζαχάρως και της Π.Ε. Ηλείας.

Άμεση ήταν και η  κινητοποίηση και της ΕΛ.ΑΣ. με την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχου Γιώργου Σωτηρόπουλου, του διοικητή του Α.Τ. Ζαχάρως Βασίλη Ζαριφόπουλου, του Επόπτη Βάρδιας και της ομάδας ΟΠΚΕ, ο οποίοι έφτασαν στο χωριό για να απομακρύνουν ηλικιωμένους πολίτες στην περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περίπου 40 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot